Sarcină

7 exerciții simple de relaxare în sarcină

Inspirăm, respirăm și suntem atente la „vocea“ corpului – exercițiile de relaxare nu trebuie să fie resimțite ca o presiune, un efort dureros, dimpotrivă, să aibă efect calmant de la primele mișcări.

  • Din poziția șezut, pe scaun (eventual cu o pernă în zonă lombară), trage de umeri în sus, lasă-i jos, și repetă acțiunea.
  • Tot din aceeași poziție, stai dreaptă, apoi realaxează-te încet lăsând umerii să cadă în față (ca și când ai sta cocoșată), rămâi așa preț de câteva secunde, după care revino în poziția inițială.
  • Joacă-te cu mușchii feței! Trage de colțurile gurii, ridică, coboară sprâncenele, deschide și închide gura.
  • Din poziția culcată pe un pat, pe o parte, cu o pernă sub burtică, închide ochii și eliberează-te de gândurile care te neliniștesc (alungă-le pur și simplu din minte), concentrează-te pe starea de bine pe care o simți stând întinsă, inspiră și expiră.
  • Întinde degetele de la picioare, strânge-le, întinde-le, strânge-le iar. Rotește ușor fiecare labă a piciorului, spre interior și spre exterior.
  • Redirecționează mișcările spre genunchi – încordează-i, rămâi așa câteva secunde, relaxează-te.
  • Repetă mișcările făcute pentru degetele de la picioare și la degetele mâinilor – întinde degetele, strânge-le (în pumn), întinde, strânge. Apoi rotește mâinile, câte una, din încheieturi.

După ce termini exercițiile, nu te ridica brusc din pat, dă-i timp corpului să își reintre în ritm, oferă-i puțină odihnă înainte de a o lua de la capăt.

Te-ar putea interesa și:
Studii noi despre sportul în sarcină și efectele acestuia asupra sănătății copilului
Sarcina şi sportul: recomandări de la specialişti
Relaxează-te, mâine s-ar putea să fie și mai rău! Tehnici de obținere a stării de liniște