Sarcină

Ai aflat că vei avea un bebe. Primele întrebări care îți trec prin minte

Am aflat că voi avea un bebeluș

Ne-am oprit la trei dintre întrebările pe care ți le-ai putea pune în momentul în care ți se confirmă sarcina.

„Oare când e bine să îmi anunț prietenii/ familia că voi avea un copil?“
Dacă ești mai extrovertită de fel, nu îți vei pune întrebarea asta. Vei pune în schimb mâna imediat pe telefon și vei începe să dai vestea mai mare. Dacă, în schimb, ai pierdut niște sarcini sau ai rămas greu însărcinată, este firesc să te întrebi oare când e bine să îmi anunț prietenii/ apropiații că voi avea un copil. Cel mai bine este totuși să faci prima ecografie, după care să începi să le spui apropiaților noutatea.

„Am băut puțin alcool înainte de a afla că sunt însărcinată. Oare o să afecteze copilul?“
Cel mai probabil nu, nu o să afecteze copilul faptul că ai gustat puțin alcool când nu știai că ești însărcinată. Efectul consumului mic de alcool asupra fătului nu este un subiect încă rezolvat. „Rezolvat“ este însă sindromul alcoolic fetal – forma cea mai severă a consumului de alcool în sarcină (gravida bea peste 5-6 pahare pe zi încă din primele stadii ale sarcinii), caz în care consecințele asupra fătului pot fi dintre cele mai neplăcute.

„Sarcina nu o să mă împiedice să mai merg la sală?“
Este bine să avem grijă de corpul nostru și de sănătatea noastră făcând mișcare în mod regulat. Sportul este recomandat chiar și în timpul sarcinii, cu unele restricții, evident (nu poți practica orice tip de sport când ești, de exemplu, în trimestrul trei de sarcină). Așa că, la această întrebare, răspunsul potrivit îl vei primi de la medicul tău, de la antrenor sau antrenoare. Oricum, felicitări dacă faci parte din rândul femeilor active!

Vezi și: 7 semne care anunță o sarcină