Sarcină

Mâncarea de tip fast food, consumată înainte de sarcină: ce spun studiile

Un studiu nou publicat pe ScienceDaily.com atrage atenţia asupra regimului alimentar înainte de perioada de concepţie a bebeluşului.

O dietă bogată în zahăr și grăsimi, cum ar fi hamburgerii, cartofii prăjiți și băuturile carbogazoase, poate afecta în mod negativ laptele matern și sănătatea bebelușului chiar înainte ca acesta să fie conceput, potrivit unei cercetări efectuate de un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea Cambridge şi de la Departamentul pentru promovarea sănătății femeii și a nou-născutului de la Universitatea din Chile, din Santiago.

Studiul a fost publicat în revista Acta Physiologica şi pus la dispoziţia cititorilor pe pagina sciencedaily.com. Experimentul a fost realizat cu ajutorul şoarecilor de laborator, iar concluziile lui vizează inclusiv consumul pe termen relativ scurt al unei diete de tip fast food. Proteinele din lapte sunt extrem de importante pentru dezvoltarea nou-născuților, şi s-a constatat că acestea sunt de calitate slabă la femelele şoareci care au urmat o dietă bogată în grăsimi și zahăr.

Campania pentru un regim alimentar cât mai sănătos este susţinută în mod constant de o perioadă încoace, iar studiile nu încetează să evidenţieze efectele negative ale dietelor bogate în zahăr şi grăsimi. Scopul acestor cercetări este de conştientizare şi de prevenire a apariţiei diverselor afecţiuni cauzate de mâncarea nesănătoasă.

Este greșit dacă o dată pe lună copilul mănâncă produse de tip fast food? – se întreabă mulţi părinţi. Pentru a afla mai multe despre acest subiect, citiţi răspunsul nutriţionistului la întrebare şi veţi afla şi o serie de alternative sănătoase la mâncarea de tip fast food.

Referinţă: traducere şi adaptare Fast food diet before pregnancy can impact breast milk and baby’s health, say scientists – publicat pe sciencedaily.com