Sfatul specialistului

Ce îi punem copilului în pacheţelul pentru şcoală? Recomandările nutriţionistului (partea III)

Nu mai aveţi idee ce să-i puneţi copilului în pacheţelul de şcoală? Idei sunt multe, timp şi resurse să avem. Astăzi încheiem seria recomandărilor pentru pacheţelul de şcoală cu trei sugestii absolut delicioase:

Cosmina Niţu, specialistă în diversificarea alimentaţiei bebeluşului şi nutriţia copilului, oferă pentru copiisiparinti.ro alte trei variante de preparate privind pacheţelul de şcoală. Iată mai jos sugestiile:

Dacă mediul în care copilul ia masa îi permite, puteți opta și pentru salata la caserolă și aici putem alege una dintre următoarele trei variante (sau alte combinații, în funcție de preferințele copilului):

  • salată de paste: paste integrale din grâu sau linte, quinoa, cu leurdă (în funcţie de sezon), roșii sau sfeclă (după preferințe, în formă de dinozauri, litere, fusilli, fundițe etc.), roșii cherry, broccoli ușor fiert, fasole verde fiartă, dressing de humus cu busuioc (așezat într-un compartiment separat al caserolei), câteva cubulețe de brânză;
  • salată de linte/ năut: linte verde/ năut fiert, suc de lămâie, ardei roșu și galben, castravete proaspăt, pătrunjel verde, puțin turmeric, ulei de măsline, condimente după gust;
  • salată de cartofi: cartofi cubulețe fierți, castraveți și gogoșari murați, măsline, roșii uscate și hidratate, ulei de măsline, puțin muștar, condimente după gust.

Nu uitați să surprindeți copilul și cu o gustare dulce precum un baton de cereale, o brioșă cu ovăz și banană, biscuiți sau cookies cu afine, bomboane vegane tavălite prin fulgi de cocos sau o felie de chec ori pandișpan cu fructe.

Utilizați diverse forme de tăiat pentru a transforma sandvișurile, brânza, fructele și legumele în forme distractive. Desenați o față zâmbitoare pe o coajă de banană sau portocală. Sau lăsați un bilețel special pentru copil în cutia de prânz. Va face ziua copilului mai frumoasă și prânzul mai atractiv.


Cosmina Niţu este tehnician nutriționist și consultant în diversificarea alimentației bebelușului şi autoarea cărţii Diversificarea pas cu pas, un ghid util pentru orice mamă aflată la început de drum.

Citește și alte recomandări pentru pacheţelul de şcoală, făcute de nutriţionist:
Ce îi punem copilului în pacheţelul pentru şcoală? Recomandările nutriţionistului (partea I)
Ce îi punem copilului în pacheţelul pentru şcoală? Recomandările nutriţionistului (partea II)