Sfatul specialistului

Copilul vrea un cățel. Cum îl alegem? Vlad Popescu, instructor canin, răspunde

Mulți copii își doresc, la o anumită vârstă, un cățel. Cum răspundem acestei dorințe, ce factori ar trebui să luăm în calcul? Vlad Popescu, instructor canin şi fondator al Clubului câinilor utilitari, ne-a făcut mai multe recomandări:

Copiisiparinti.ro: Copilul vrea un cățel. Cum îl alegem?
Vlad Popescu: Când copilul vrea un cățel, părintele trebuie să-l vrea la fel de mult, pentru că responsabilitatea va fi a lui, a părintelui. Copilul, chiar dacă e unul conștiincios și își amintește, de exemplu, să îl hrănească la timp, este foarte probabil că nu el va merge cu cățelul la veterinar și nici nu îl va scoate în fiecare dimineață afară. Prin urmare, este bine să luăm în calcul aceste detalii.

Ce alte detalii ne recomanzi să mai avem în vedere?
În al doilea rând, trebuie să avem în vedere lucrurile care țin strict de creșterea și îngrijirea unui cățel, de resursele de care dispunem. Am timp să îl plimb? Am bani de veterinar? Am bani de cușcă? Am mașina potrivită pentru transportul câinelui? etc. Când avem răspunsuri la aceste întrebări, înseamnă că știm ce decizie vom lua. Abia apoi ne punem problema ce fel de câine ne dorim, ce rasă vom alege.

Și care e sugestia ta privind tipul de câine?
Pentru primul câine eu recomand un maidanez adult, adoptat dintr-un adăpost privat, cu puțini căței, unde cel care se ocupă de adăpost știe temperamentele câinilor. Fiind deja adult, știm exact ce personalitate are și cât se potrivește familiei noastre. În cele din urmă, salvezi astfel un cățel și, pe de altă parte, este mai ieftin și pentru tine, ca părinte.

Citește și: Cum ne apărăm în faţa unui câine agresiv, care latră la noi? Vlad Popescu, instructor canin, răspunde


„Clubul câinilor utilitari“ a fost înfiinţat în 2010, de Vlad Popescu împreună cu o echipă formată din instructori canini, psihologi şi alţi entuziaşti şi pasionaţi. Clubul are ca misiune formarea de echipe om-câine pentru activităţile de căutare şi salvare, terapie asistată de animale, dresaj, agility, programe sportive şi educaţionale pentru copii şi tineri.

Contacte:
e-mail: info@caini-utilitari.ro; telefoane:

  • Căutare și Salvare și Școala lui Codruț: Vlad Popescu (0723 642 130);
  • Dresaj de grup și pensiune: Cristian Anghel (0726 417 373);
  • Terapie Asistată de Animale și Cainele Prietenul Meu: Luciana Manole (0721 682 435);
  • Agility: Vlad Popescu (0723 642 130)