Sfatul specialistului

Cum îi ajută pe cei mici arta teatrală în dezvoltarea personală?

De la antrenarea minţii, a vocabularului şi până la educarea emoţiilor în relaţiile cu cei din jur, un curs de artă teatrală poate fi util în dezvoltarea personală. Iar atunci când limba de conversaţie este engleza, avantajele sunt şi mai numeroase.

Pe 28 şi 30 iulie are loc Workshop-ul Put the Spotlight on your Kid with Joy“, un workshop de actorie şi dezvoltare personală dedicat copiilor, organizat de Joy Club împreună cu trainerii de la Spotlight Arts. Cursul se desfăşoară în limba engleză.

Am întrebat-o pe Oana Ruscan, iniţiatoarea proiectului Spotligt Arts, cum îi ajută pe cei mici arta teatrală în dezvoltarea personală. Oana Ruscan a absolvit în 2011 Facultatea de Teatru, iar în 2016 cursurile University of Derby UK – BA in Theatre Arts. A participat la ateliere de teatru, dans, muzică, Variete Show, Acting Show în ţări ca Franţa, Olanda şi România.

Atelierele de dezvoltare personală prin teatru sunt menite să îi ajute pe copii să îşi descopere calităţile native şi să le dezvolte armonios. Prin jocul creativ, antrenăm:
– mintea: gândirea creativă, dezvoltarea imaginaţiei, atenţia, spontaneitatea;
– vocabularul: dezvoltarea abilităţilor conversaţionale, dicţie;
– corpul: cum ne exprimăm prin mişcare, postura şi importanţa limbajului non-verbal;
– relaţionarea: cum relaţionăm cu cei din jur şi cum scăpăm de teama de a vorbi în public.

Put the Spotlight on your Kid with Joyeste un curs de vară intensiv bazat pe cursul actorie în limba engleză, organizat de Spotlight Arts, care va reîncepe în toamnă. Conţine o serie complexă de activităţi – actorie, limba engleză, dezvoltare personală – şi este pus în practică prin joacă, detaliu care îl face să fie mult mai uşor de asimilat de către copii.

Workshop-ul „Put the Spotlight on your Kid with Joy“

Citeşte şi:
Cum îi ajută pe copii terapia prin joc
Ce se întâmplă când nu ne exteriorizăm emoţiile negative?