Sfatul specialistului

De ce apare febra, ca simptom? Ce este ea, mai exact?

Febra este unul dintre principalele motive pentru care părinţii vin la spital cu copiii. Să aflăm mai multe despre acest subiect, direct de la specialişti!

Dr. Victor Daniel Miron, medic pediatru şi doctorand în boli infecţioase, a vorbit pe larg despre febra la copii, într-o înregistrare video disponibilă pe pagina de Facebook a INSMC „Alessandrescu-Rusescu“. Înregistrarea se numeşte „Febra la copil – de la semn de alarmă la fobie şi management corect“.

Institutul Naţional pentru Sănatatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu“ este o unitate de referinţă în domeniul sănătăţii mamei şi copilului. Pe pagina oficială a Institutului, părinţii pot participa online la discuţii cu medici specialişti, pot pune întrebări şi afla informaţii de interes.

Revenind la subiectul legat de febră, prima întrebare se referă la explicaţia acesteia ca simptom/ răspuns al organismului. Ce înseamnă, mai exact, acest lucru? Iată răspunsul medicului:

Într-adevăr, febra nu este o boală. Rareori sunt situaţiile în care există febră fără o cauză. Sunt aşa numitele febre de cauze necunoscute, (…) dar sunt cazuri foarte, foarte rare. În schimb, de fiecare dată, febra are o cauză; ea este, aşadar, un simptom sau un semn. Apare pentru că organismul doreşte să lupte împotriva unui inamic. Acest inamic poate fi atât intern (în interiorul organismului nostru), cât şi extern (venit din mediu). Cumva, febra este semnalul dat organismului ca toate celulele sistemului imun să se activeze şi să ducă la protejarea organismului împotriva acestei lupte venite, repet, de la un stimul din interiorul organismului sau din afara lui.

Urmăriţi înregistrarea în totalitate pentru a afla informaţii complete despre febră şi pentru a şti cum să o abordăm şi să o gestionăm mai bine.

Articole pe aceeaşi temă:
Bebe are febră. Când mergem la spital
Simptome de neignorat în sarcină
Infecţia urechii la bebeluşi