Sfatul specialistului

„Mi-au apărut vergeturi. Ce soluții am pentru îndepărtarea lor?“

Vergeturile apar de obicei la nivelul abdomenului, sânilor sau a coapselor și arată ca niște dungi neregulate ce străbat pielea.

Din fericire, nu toate femeile se confruntă cu vergeturi. Cel mai probabil, zestrea genetică bună are un cuvânt de spus, stilul de viață și regimul alimentar. Cauza principală a apariției vergeturilor este întinderea puternică a pielii în zonele amintite.

Ce sunt vergeturile? Există opțiuni pentru atenuarea și estomparea lor? Dr. Irina Cudritchi, medic specialist dermato-venerologie (Illuma Clinique), răspunde:

Ce sunt vergeturile? Vergeturile sunt practic rupturi ale fibrelor de colagen, fibre ce se găsesc în al doilea strat de piele, lucru ce se întâmplă atunci când pielea se întinde destul de mult (sarcină, fluctuații de greutate, creștere în înălțime).

Ce opțiuni există pentru atenuarea și estomparea lor? Vergeturile se estompează în timp și uneori nu este nevoie de tratament, dar sunt câteva opțiuni pentru atenuarea și estomparea lor:

  • creme cu retinoizi;
  • tratament cu laser Co2 fracțional;
  • microneedling;
  • microneedling cu radiofrecvență;
  • injectarea unui cocktail cu acid hialuronic și diferite vitamine și aminoacizi.

Femeile însărcinate trebuie să discute cu medicul dermatolog înainte de aplicarea oricărui tratament, pentru că anumite intervenții nu sunt indicate în perioada sarcinii.


Dr. Irina Cudritchi, medic dermato-venerolog, este specializată în terapii al căror scop este redarea sănătății pielii, al aspectului natural și al unui ten întinerit prin injectări cu acid hialuronic, toxină botolinică, radio-frecvență fracționată pentru tratamentul cicatricilor, inclusiv al celor post-acneice, a vergeturilor sau a pielii laxe, îmbătrânite, terapia Vampir (PRP), mezoterapia sau tratamentul acneei.

Citește și:
Sarcina, pe trimestre: ce transformări aduce fiecare etapă
Erupția polimorfă de sarcină: cauze, definiție, tratament
Îngrijirea tenului în sarcină: uscăciune, acnee, pete pigmentare