Sfatul specialistului

Motive pentru a consulta medicul specialist

Ne-a intrat în obişnuinţă ca, atunci când avem o problemă de sănătate, să căutăm imediat informaţii pe internet sau să întrebăm în stânga şi în dreapta.

Cea mai bună soluţie este ca, atunci când ne confruntăm cu o problemă de natură medicală, să consultăm medicul specialist. Dacă alegem, într-o primă fază, să ne documentăm în privinţa problemei pe care o avem, este bine să alegem cu atenţie sursele – să inspire credibilitate, informaţiile să fie furnizate de specialişti, materialele să fie scrise corect, consistent şi cu referinţe de încredere.

Este important să fim informaţi, dar şi mai important este să găsim o soluţie concretă şi un sfat personalizat pentru ceea ce ne interesează. În afară de cunoştinţele medicale, medicul specialist beneficiază şi de o experienţă a cazurilor cu care a interacţionat; mai mult, are competenţa pentru a stabili un diagnostic, de a recomanda analizele necesare, de a stabili un plan de tratament.

Vezi şi: De ce este bine să urmezi cursuri de puericultură

Răni care nu se vindecă, dureri lombare care nu cedează, pierderi inexplicabile din greutate, aluniţe cu forme bizare, sângerări gingivale repetate, stări permanente de deprimare etc. – iată doar o parte dintre problemele de sănătate care ar trebui să ne trimită la medicul specialist.

În sarcină, în mod particular, există o serie de simptome care nu trebuie ignorate, enumerate de Dr. Silviu Istoc, medic specialist în obstetrică-ginecologie, în articolul cu acest subiect: febra, durerea de burtă, vederea tulbure, umflarea mâinilor şi a picioarelor, sângerarea vaginală, pierderea lichidului amniotic.

Citeşte şi: „Sunt însărcinată şi trec printr-o depresie. Medicamentele nu dăunează fătului?“ Specialistul răspunde.

În concluzie, ezitarea şi teama nu ar trebui să ne domine atunci când avem o problemă de sănătate. Dimpotrivă, dacă ne lăsăm pradă lor, s-ar putea ca lucrurile să se agraveze. Sfatul specialistului poate salva vieţi. Curaj, încredere şi sănătate!