Timp liber

Dulcele de weekend: orez cu lapte, fistic și vanilie

Pare o rețetă simplă, și chiar este!, însă gustul orezului cu lapte devine desăvârșit dacă știm câteva secrete…

Orez cu lapte și fistic: ingrediente pentru 4 persoane

Pentru porții care să satisfacă patru persoane (dar nu prea pofticioase și nici prea mâncăcioase), avem nevoie de:

  • 1 cană orez
  • 1 litru de lapte
  • vanilie
  • fistic măcinat

Orez cu lapte și fistic: cum îl preparăm

Pentru că orice dulce gustos și savuros are nevoie de atenție și ceva dichiseală, și în cazul orezului cu lapte este nevoie de un lucru: să nu îl grăbim să fiarbă, să adăugăm treptat laptele, pentru ca orezul să ia pe îndelete din aroma lui. Așadar, iată cum procedăm:

  • punem orezul la fiert în lapte cât cuprinde, la foc potrivit;
  • din momentul în care se umflă, adăugăm lapte treptat și, imediat cum scade, adăugăm iar lapte (până ce avem consistența unei budinci);
  • îl lăsăm un pic la răcit și nu uităm să adăugăm, după gust, vanilie și fistic măcinat.

Putem îndulci orezul cu puțină miere, atunci când este călduț. Sau cu dulceață, după preferințe. Fisticul combinat cu aroma de vanilie și orez este un adevărat răsfăț. Bon appétit!

Te-ar putea inspira și:
Weekend în stil italian: paste fusilli cu sos pesto făcut în casă