Timp liber

Filme pentru copii, de văzut acasă

Oferta de filme pentru copii prin intermediul serviciilor de streaming online este foarte bogată. Am selectat câteva animaţii care au fascinat copiii din lumea întreagă.

Netflix

„My Neighbour Totoro“

Este una dintre cele mai iubite animaţii din lume, iar printre fanii ei nu se află doar copiii, ci şi adulţii. Aventura micuţei Satsuki în magica pădure i-l va scoate în cale pe simpaticul Totoro, un personaj blănos şi pufos care îi va fi de mare ajutor în diferite situaţii.

„Kiki’s Delivery Service“

Kiki este o vrăjitoare la început de drum, care trebuie să îşi găsească domeniul de specializare în vrăjitorie, pentru că există în lumea poveştilor animate tot felul de vrăjitoare: unele bune, altele rele. Iar Kiki este una bună. Alături de pisicuţa Jiji, va porni într-o aventură spectaculoasă în care îşi va face prieteni noi şi îşi va descoperi adevărata vocaţie.

„The Cat Returns“

Atenţie ce pisicuţe hrănim sau salvăm! Niciodată nu ştim spre ce univers magic ne vor purta… Este şi cazul lui Haru, o fetiţă care salvează o pisică din calea unei maşini. Află apoi că nu e o felină de rând, ci Prinţul pisicilor! Haru va fi antrenată într-o o călătorie palpitantă şi foarte amuzantă.

Film de animație pentru copii

The Cat Returns (Titlul original: Neko no ongaeshi)

„Lumea secretă a lui Arrietty“

Împrumutătorii sunt nişte spiriduşi care trăiesc în casele japonezilor, iar Arrietty este unul dintre ei. Într-o zi, aflată fiind în căutare de provizii, micuţa făptură se împrieteneşte cu un băiat uriaş, doar că relatia lor riscă să pună în pericol familia lui Arrietty.

HBO GO

„Mirai“

Când un frăţior sau o surioară vine pe lume, intervine gelozia între fraţi. La fel se întâmplă şi cu micuţul Kun, de 4 ani, a cărui lume îi este dată complet peste cap de bebeluşa Mirai, sora lui mai mică. Toată familia pare să-i acorde întreaga atenţie doar ei! Kun fuge în grădină şi o întâlneşte, surpriză!, pe Mirai adolescentă. Pleacă împreună într-o călătorie în timp și spațiu și descoperă povestea incredibilă a familei lor.

„Bucky şi Bjorn“

„Bucky şi Bjorn“ este un serial animat, cu episoade scurte, de câte 6 minute, cu doi protaganişti simpatici: ursuleţii Bucky şi Bjorn. Explorează lumea din jur şi fac lucruri mai mult şi mai puţin obişnuite: descoperă stelele, adună coacăze, prind peşti, citesc cărţi şi zboară pe lună.

„Legenda lui Korra“

Bine ați venit în lumea în care unii oameni au puterea de a manipula pământul, aerul, focul sau apa, dar unde numai Avatarul poate controla toate cele 4 elemente deodată. Acest serial de animație spune povestea lui Korra, noul Avatar, care luptă pentru a menține pacea în Orașul Republicii.

Serial de animație pentru copii

Legenda lui Korra (Titlul original: The Legend of Korra)

„Dumbo“

Dumbo este un elefănțel de la circ, ridiculizat de toți din cauza urechilor sale enorme. Ajutat de un șoricel, viața lui se schimbă abia atunci când descoperă că urechile sale îi permit să zboare, uimindu-i astfel pe toți cu noul său talent. O animaţie clasică, dar atât de iubită de copiii din lumea întreagă!

Dorești mai multe sugestii de petrecere a timpului liber acasă? S-ar putea să te intereseze:

Poza de deschidere: „My Neighbour Totoro“.