Timp liber

În vacanţă cu copiii: unde mergem în vremuri de pandemie

Cu toţii căutăm, în contextul actual, locuri cât mai puţin aglomerate în care să mergem în vacanţă cu copiii. Conacul Maldăr din Măldăreşti şi Hadar Chalet din zona barajului Siriului sunt două destinaţii perfecte.

Ana, autoarea blogului Creştem şi Călătorim, are doi copii, o fetiţă de 5 ani şi un băieţel de 7 luni. Călătoriile fac parte din stilul de viaţă al familiei sale. Am întrebat-o ce destinaţii ar recomanda părinţilor cu copii mici, în aceste vremuri în care trebuie să fim foarte atenţi ce şi cum alegem. Mai jos, sugestiile ei:


Suntem foarte norocoşi că, în ultima vreme, am descoperit tot felul de destinaţii foarte frumoase, numai bune de vizitat în această perioadă. Pentru noi, a fost important să mergem şi în locuri unde nu este extrem de aglomerat pentru că, aşa cum bine ştiţi, atunci când ai copii, lucrurile devin mai dificile – ori pun mâna peste absolut tot (cum face Sofia, care are 5 ani), ori bagă totul în gură (cum e Tudor, care are 7 luni). Aşa că am vrea să pună mâna şi gura pe locuri mai puţin circulate. 😊

Conacul lui Maldăr din Măldăreşti, lângă Horezu

Este un loc minunat, cu puţine camere, de fapt o veche culă renovată, care arată fantastic. Conacul are o curte generoasă, perfectă pentru distanţare socială, şi mese în curte, unde nu stai prea aproape de ceilalţi oameni. Curăţenia a fost întotdeauna punctul forte al celor de la Conacul lui Maldăr şi sunt sigură că şi acum ne vom bucura de standarde înalte. Copiii se pot bălăci în piscină (mai ales că acum se deschid şi piscinele) şi pot gusta din preparatele delicioase pregătite acolo în fiecare zi. În plus, se poate ajunge pe Transalpina, la peştera Muierii sau la Polovragi, la Mănăstirea Hurezi, Muzeul Trovanţilor şi în satul Olari, de unde vă puteţi achiziţiona tot felul de obiecte de ceramică.

Hadar Chalet, în zona barajului Siriului

O altă destinaţie pe care o recomand este Hadar Chalet, din zona barajului Sibiului, unde am mai fost când Sofia avea doar o lună şi jumătate şi pe care ne dorim să o revizităm. Arată excelent, mâncarea este delicioasă, iar camerele primitoare! Nu există semnal la telefon (dar puteţi folosi telefonul lor fix), şi aveţi o groază de activităţi pe care le puteţi face în aer liber. Fiind foarte departe de civilizaţie şi neavând multe camere, este locul perfect pentru o vacanţă în această perioadă. Copiii se pot juca în spaţiile special amenajate pentru joacă sau pe terenurile de tenis/ fotbal/ baschet, pot înota în piscină (doar în iulie şi august, când este suficient de cald) sau pot participa la plimbările organizate prin pădure. De-abia aşteptăm să ne reîntoarcem aici!