Timp liber

Îngheţată de casă, pentru weekend-uri dulci şi răcoroase

Fiecare zi va fi ca o zi de weekend dulce şi răcoroasă, după ce vei gusta din această delicioasă îngheţată de casă, cu zmeură şi iaurt. ❤️

Reţeta este pentru 6 persoane mai cumpătate sau trei… mai pofticioase. 😊 Zmeura poate fi înlocuită, desigur, cu alte fructe, în funcţie de gusturi. Însă un fruct dulce-acrişor va da o aromă aparte, apetisantă.

Îngheţată de casă, cu iaurt şi zmeură: ingrediente

  • 100 gr de zmeură congelată
  • 200 ml smântână proaspătă
  • 100 gr zahăr din trestie nerafinat
  • 2 linguriţe sirop de agave
  • 600 gr de iaurt grecesc
  • 2 linguri de apă caldă

Cum prepari îngheţata de casă, cu iaurt şi zmeură

  • se bat iaurtul, smântâna şi zahărul cu mixerul sau telul, timp de câteva minute, după care se pune compoziţia în sorbetieră;
  • se mixează zmeura cu siropul de agave şi apa;
  • se amestecă apoi crema obţinută din iaurt, smântână şi zahăr cu zmeura;
  • se pune amestecul în forme de îngheţată şi se lasă la congelator pentru aproximativ două, trei ore.
Iată şi o altă reţetă de îngheţată, pe bază de iaurt şi fructe, uşor de preparat: bate 500 gr de iaurt gras (scurs), amestecă-l cu sirop (de dulceaţă sau preparat din coajă de portocală, coajă de lămâie, apă şi 1 linguriţă de miere), distribuie compoziţia în forme de îngheţată, împrăştie fructe deasupra lor şi lasă-le la congelator o oră.

Când timpul este preţios şi dorim să simplificăm lucrurile, am putea alege o îngheţată bio, pe care nu trebuie decât să o băgăm la congelator. Varianta cu mai multe arome – mere şi scorţişoară, lămâie şi ghimbir – sună la fel de bine.

S-ar putea să îţi facă cu ochiul şi: Răsfăţ pentru părinţi: pepene galben cu gheaţă, mentă şi coniac