Timp liber

Răsfăţ pentru părinţi: pepene galben cu gheaţă, mentă şi coniac

Pepenele galben cu gheaţă, mentă şi coniac – atât cât să-i împrumute aroma – este un freş delicios, uşor de preparat şi de… consumat. 😊

Pentru această răcoritoare reţetă de vară, este nevoie de:

  • 1 pepene galben copt bine
  • 5 cuburi de gheaţă
  • 5 frunze de busuioc
  • coniac (după gust)

Pepenele galben cu gheaţă, mentă şi coniac se prepară aşa:

  • se taie pepenele în două bucăţi, se scot sâmburii, se curăţă de coajă;
  • se pun miezul împreună şi cuburile de gheaţă în blender, se mixează;
  • se adaugă coniacul (după gust) şi frunzele de mentă proaspătă, mărunţite, se amestecă;
  • se pune amestecul în recipiente şi se consumă.

Din secretele unui preparat perfect:

  • pentru a intra mai bine aroma coniacului în miez, se toarnă coniacul în spaţiul unde se află sâmburii şi se lasă o oră, două la frigider;
  • se pun apoi pepenele impregnat cu coniac şi cubuleţele de gheaţă în blender;
  • la final se adaugă menta.

Citeşte şi: Răsfăţ pentru copii: desert rapid, de gătit împreună cu cei mici