Pepene galben cu brânză de capră şi frunze de mentă: ingrediente
- 1 pepene galben copt bine (de dimensiune medie)
- 150 gr telemea de capră
- sucul de la 1 lime
- două linguri ulei de măsline
- o mână de frunză de mentă
- sare, piper
Pepene galben cu brânză de capră şi frunze de mentă: mod de preparare
- se curăţă pepenele de seminţe, se scoate miezul şi se taie cuburi;
- se scurge telemeaua de zeamă, se taie cubuleţe;
- se amestecă pepenele cu telemeaua;
- separat, se face un dressing din zeama de la lime şi uleiul de măsline;
- se pune dressingul peste pepene şi telemea;
- se presară menta tocată (sau ca atare, dacă frunzele sunt mai mici), se pun sare şi piper după gust, se amestecă.
Frunzele de mentă se pun treptat şi se amestecă; dacă se doreşte o aromă mai puternică, se adaugă alte frunze. Menta poate fi înlocuită cu frunze de busuioc proaspete.
În ceea ce priveşte tipul de pepene ales, pepenele cu miez galben-portocaliu are un conţinut mai redus de apă şi zahăr comparativ cu cel cu miez galben-verde. (sursă: www.eva.ro) Ca alternativă la telemeaua de capră, ar mai fi caşcavalul, parmezanul, în general brânza mai veche (maturată).
Te-ar putea inspira şi alte reţete:
Reţete fără carne: paste cu legume, busuioc şi măsline
Tartine delicioase pentru mese frugale
Supa cremă de legume – două secrete care îi dau un gust apetisant
Foto: imagine cu titlu ilustrativ, sursă: www.freepik.com