Timp liber

Tartine delicioase pentru mese frugale

Sunt unele zile când vrem să mâncăm ceva bun, din ingrediente puține, ușor și rapid de preparat. Pentru astfel de zile, iată trei recomandări de tartine:

Tartine cu brânză de capră și felii de avocado

Foto: www.pixabay.com

Foto: www.pixabay.com

Rețeta e simplă, nimic complicat: se unge felia de pâine (prăjită, proaspătă, integrală sau normală, cum o doriți) de brânză tartinabilă de capră și, deasupra, se pune una/ două felii de avocado. Se pune sare, după preferințe, și un strop de zeamă de lămâie. Combinația de brânză de capră și avocado este delicioasă!


Tartine cu unt, somon afumat și capere

Foto: Nicola Barts - www.pexels.com

Foto: Nicola Barts – www.pexels.com

Unora le plac, alții sunt mai reticenți: e vorba de capere. Tartinele făcute din: o felie de pâine, un strat subțire de unt, o felie de somon afumat și două-trei capere deasupra (capere în oțet, nu saramură) sunt absolut apetisante. Merg și fără capere. Dar nu uităm lămâia!


Tartine cu ton, maioneză și ceapă verde

Tartinele se prepară cu diverse tipuri de pâine; dar cea crocantă le dă o savoare aparte. Foto: www.freepik.com

Tartinele se prepară cu diverse tipuri de pâine; dar cea crocantă le dă o savoare aparte. Foto: www.freepik.com

Aveți nevoie de ton la conservă, un fir de ceapă (nu mai mult!) și maioneză (din comerț sau preparată în casă). Se scurge tonul de zeamă și se amestecă bine cu două-trei linguri de maioneză și ceapa tăiată mărunt. Se pune apoi pe felia de pâine. Poftă bună!

Vezi și:
Reţete fără carne: paste cu legume, busuioc şi măsline
Rețete cu ovăz: combinații apetisante, gusturi delicioase