Timp liber

Teatru pentru copii, în Bucureşti: spectacole în funcţie de vârstă

Pentru mâine, 12 septembrie, ne-am oprit la 3 spectacole pentru copii: „Pernuţa somnoroasă“, „Capra cu trei iezi“ şi „Cu Nino prin Europa“.

Scris şi gândit pentru micuţii sub 3 ani, „Pernuţa somnoroasă“ (30 min.) se poate vedea la Grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă nr. 5, sectorul 3), începând cu orele 10. Seara, de la orele 19.00, are loc o a doua reprezentaţie.

„Pernuţa somnoroasă“, spectacol pentru copii sub 3 ani

„Pernuţa somnoroasă“, spectacol pentru copii sub 3 ani

„Pernuţa somnoroasă“ este un spectacol despre percepție, imagini, sentimente și despre noi moduri de joacă pe care micii spectatori le descoperă înainte de culcare. Scenariul şi regia sunt semnate de Carmen Pâlcu şi Voicu Hetel.

Pagina oficială: www.teatrulioncreanga.ro

Copiii peste 3 ani sunt aşteptaţi pe terasa Teatrului Țăndărică (Teatrul din Nori) la „Capra cu trei iezi“ (45 min.), începând cu orele 10.00. În afară de povestea care a cucerit atâtea generaţii, spectacolul îşi propune să recreeze lumea satului românesc.

„Capra cu trei iezi“, spectacol pentru copii peste 3 ani

„Capra cu trei iezi“, spectacol pentru copii peste 3 ani

Regizorul Gabriel Apostol a tratat textul clasic în linie accentuat folclorică, de la decor la costumele stilizate ale personajelor, la diferitele obiecte sau la linia melodică. „Este un mod de a ne aduce aminte de rădăcini“, scrie pe pagina oficială a Teatrului Ţăndărică.

Pagina oficială: www.teatrultandarica.ro

Categoriei de vârstă 7+ îi este adresat spectacolul „Cu Nino prin Europa“, organizat de Opera comică pentru copii (Calea Giuleşti 16). Poate fi văzut pe 12 şi 13 septembrie, de la orele 11.

„Cu Nino prin Europa“, pentru copiii cu vârsta peste 7 ani

„Cu Nino prin Europa“, pentru copiii cu vârsta peste 7 ani

După ce a călătorit prin România, dar și prin alte ţări din Europa – din Anglia, până în Italia, Franţa şi Germania – șugubățul Nino le dă întâlnire copiilor pentru o nouă călătorie muzicală.

Pagina oficială: www.operacomica.ro

Vezi şi:
Seriale de animaţie pentru copii, începând cu 4-5 ani
Teatru radiofonic pentru copii: ascultă cele mai frumoase poveşti ale copilăriei!