Timp liber

Trei romane care se citesc repede, scrise de autori români

Între pauzele de somn ale copilului, înainte de culcare sau dimineața, înainte de o nouă zi, oricare ar fi scurtul moment în care ne dorim să citim ceva bun (dar nu prea lung!), iată 3 recomandări de romane scurte, care vor ține vie atenția.

„Dispariția“, Cosmin Perța – intrigă, mister, imprevizibil

Este captivant să vezi cum un fapt real este transformat într-o poveste misterioasă, cu personaje puține, dar puternice, cum ficțiunea se construiește și crește ca un foc, de la o mică scânteie, cum finalul îți răstoarnă toate așteptările. Cam despre asta e vorba în „Dispariția“. Număr de pagini: 144.

Nou apărută: „Raluca nu s-a culcat niciodată cu Tudor“, de Cristina Chira

Romanul Cristinei Chira încă miroase a hârtie proaspăt ieșită din tipar. Recent publicat, este și volumul de debut al autoarei. Povestea este scrisă cu o forță narativă la fel de intensă de la început până la final. Personajele, la rândul lor, sunt de o vivacitate molipsitoare. Număr de pagini: 224

„Englezul din Gara de Nord“, de Tatiana Niculescu – un story memorabil

O altă apariție notabilă pe piața de carte românească este romanul Tatianei Niculescu, „Englezul din Gara de Nord“. Are la bază o poveste adevărată, iar protagonistul ei, Brian Spencer, se numără printre ultimii romantici ai Europei. Contextul istoric trepidant dinamizează adorabil story-ul. Număr de pagini: 216.

Citește și: Recomandări de carte: proză scurtă scrisă de autori români