Timp liber

Vulcanii noroioși: evadare de o zi, aproape de București

Este unul dintre cele mai frumoase locuri din țară, așadar, merită o vizită, mai ales că este și relativ aproape de București. Vulcanii noroioși vor fi, mai mult ca sigur, o atracție palpitantă și pentru copii.

Pâclele Mari și Pâclele Mici, regiunile din Buzău asociate cu Vulcanii noroioși, sunt arii protejate de peste 90 de ani, iar între ele este o distanță de 2 km. Așadar, dacă ajungeți la Pâclele Mari, nu ratați nici Pâclele Mici – atracțiile principale din Berca (jud. Buzău).

De ajuns aici se ajunge destul de ușor, din București, cu mașina personală – mijlocul de transport cel mai recomandat în vremuri de pandemie. De pe șoseaua Colentina se intră pe E85, se face spre Buzău și, la centura Buzăului, către Nehoiu. Traseul este marcat cu indicatoare spre Vulcani. În cel mult două ore, din București, ești în Berca. Alte locuri de văzut, pe drumul de întoarcere, ar mai fi barajul Siriu și Cascada Cașoca.

Formațiuni de tipul Vulcanilor noroioși de la Berca au mai fost identificate și în alte regiuni din țară (Ocna Sibiului, Homorod, Bazna) sau din lume (Siberia, Australia).

Este bine să ai bocanci (există porțiuni cu denivelări) și haine care te protejează de vânt și, de asemenea, ceva pe cap (mai ales în cazul copiilor).

Citește și:
5 motive să punem aceste destinații colorate pe lista dorințelor