Isabela, de la isabelacuisine.ro, ne recomandă „Rulouri cu mac“, o rețetă ușor de preparat, apetisantă și cu un gust special.
Rulouri cu mac – ingrediente pentru aluat:
- 550 g făină
- 200 ml lapte călduţ
- 15 g drojdie proaspătă
- 2 ouă
- 70 ml ulei de floarea-soarelui
- 100 g zahăr
Rulouri cu mac – ingrediente pentru umplutură
- 250 g mac măcinat
- 150 g zahăr
- 75 ml lapte
Rulouri cu mac – mod de preparare:
- se pun într-un bol toate ingredientele pentru aluat, se frământă şi se lasă la loc cald, acoperit, până îşi dublează volumul;
- se pregăteşte, între timp, umplutura de mac: fierbeţi ingredientele la foc mic, până ce macul absoarbe tot macul, după care lăsaţi la răcit;
- preîncălziţi cuptorul la 190 grade Celsius, pregătiţi o tavă mare pe care aţi pus hârtie de copt;
- presăraţi pe blatul de lucru făină, întindeţi aluatul sub formă de dreptunghi, acoperiţi-l apoi cu umplutura de mac şi rulaţi uşor;
- cu un cuţit foarte ascuţit, tăiaţi rulouri de 2-3 centimetri;
- aşezaţi rulourile în tavă, ungeţi-le uşor cu gălbenuş de ou şi lăsaţi-le la cuptor pentru 20 de minute.
Te-ar putea inspira și: Isabela Cuisine ne recomandă: „Tartă cu şuncă şi ceapă verde“
Foto: Isabela Spătaru (Isabela Cuisine)