„Ghidul complet al îngrijirii copilului“ (de Lilian Leistner, editura Niculescu)
Lilian Leistner abordează o metodă holistică şi totodată pragmatică în cartea sa, acoperind o etapă esenţială din viaţa unui copil – de la faza de nou născut până la vârsta de 5 ani. Aspecte ca alăptatul, colicile, erupţia dentară, dar şi mersul în vacanţă cu cei mici sau opţiuni şi sugestii pentru părinţii care lucrează – toate sunt incluse în volumul recomandat.
„Cea mai bună decizie pentru bebeluşul tău“ (de Tina Payne Bryson, editura Bookzone)
Tina Payne Bryson şi-a propus să răspundă, prin această carte, la întrebările cel mai des întâlnite în rândul proaspetelor mame şi proaspeţilor părinţi. Autoarea a strâns 60 de întrebări şi a venit cu soluţii susţinute şţiinţific. Alăptare la cerere sau după un program strict? Dormim cu bebe sau îl culcăm în pătuţul lui? Îl răsfăţăm dacă îl ţinem prea mult în braţe? – sunt doar câteva dintre subiectele atinse.
„Diversificarea pas cu pas“ (de Cosmina Niţu, editura Hoffman)
„Diversificarea pas cu pas“ este un ghid de mare ajutor pentru orice mamă la început de drum. Cosmina Niţu, autoarea acestei cărţi-ghid, este nutriţionist şi mamă a doi copii. Riguros documentat şi completat de experienţa de părinte, volumul este uşor de citit şi bine structurat. Citiţi mai multe detalii în interviul cu Cosmina Niţu!
„Primele 365 de zile din viaţa unui copil“ (de Theodor Hellbrugge şi J. Hermann Von Wimpffen, editura Asociaţia de Ştiinte Cognitive din România)
Profesorul Hellbrügge și echipa sa de la Centrul pentru copii din München ne pun la dispoziție rezultatele cercetărilor lor, într-un mod accesibil tuturor părinților. Aflăm detalii importante despre dezvoltarea copilului, dar şi despre tulburările de dezvoltare și cum se poate interveni precoce asupra lor. Studiul include şi 70 de imagini pentru a ilustra abilităţile şi comportamentele specifice din primul an de viaţă al copilului.
„Bebeluşul este o persoană“ (de Carmen Anghelescu, editura Step by Step)
Carmen Anghelescu este psiholog clinician, cercetător ştiinţific şi formator pentru profesioniştii care lucrează în serviciile de educaţie timpurie. Prin propunerea unor soluţii practice, autoarea îi îndeamnă pe părinţi să ţină cont de etapele de dezvoltare ale copilului reamintindu-ne că relaţia părinte-copil este una de parteneriat necondiţionat, unic şi pe viaţă.
Foto: www.freepik.com
Alte articole pe acelaşi subiect:
Cărţi pentru bebeluşi: cum le alegem
Cărţi de citit în sarcină: pentru graviduţe, dar şi pentru viitorii taţi