Bebeluși

Criza genitală la nou născuţi: cum se manifestă la fetiţe, cum la băieţi

Criza genitală a nou născuţilor face parte din incidentele fiziologice prin care aceştia trec după ce vin pe lume. Este considerată un fenomen normal, nereprezentând, prin urmare un motiv de îngrijorare.

Când are loc criza genitală. Din aproximativ a treia sau a cincea zi de la naştere, bebeluşii trec prin criza genitală, o modificare a organismului cauzată de trecerea unor hormoni materni în organismul fetal.

Simptome comune ale crizei genitale. Criza genitală se exteriorizează prin modificări ale glandelor mamare şi ale organelor genitale. Regiunea mamară creşte în volum (pot apărea secreţii albicioase la nivelul mamelonului), iar organele genitale se umflă.

Simptomele crizei genitale la fetițe. La fetiţe, regiunea genitală devine roşiatică, fiind însoţită de o secreţie de aceeaşi culoare. Leucoreea (secreţie albicioasă) şi secreţia sangvinolentă („mica menstruație“) sunt alte simptome. Tot în cazul lor, criza genitală dispare până la sfârșitul primei luni de viață.

Simptomele crizei genitale la băieți. La băieţi, scrotul nu devine roşu, în schimb, capătă o consistenţă elastică – cel care este responsabil de punga voluminoasă se numeşte hidrocel, o formaţiune plină cu lichid, benignă şi nedureroasă. Hidrocelul poate persista până la două-trei luni.

Citeşte şi:
Igiena intimă la bebeluși: reguli de bază
De ce se schimbă aspectul bebelușului pe măsură ce crește?
Îi dăm sau nu suzeta bebelușului? Păreri pro și contra
Mituri despre sugari

Distribuie articolul pe FacebookDistribuie articolul pe WhatsApp