Bebeluși

Cu bebe acasă, de la maternitate: ce este bine să știm

Sosirea lui bebe acasă, de la maternitate, aduce cu ea sentimente diverse – entuziasm, dar și emoții contradictorii, nerăbdare, dar și multe întrebări.

Cu ce tip de hăinuțe îl îmbrăcăm pe bebe la ieșirea din maternitate? Când mergem cu bebe acasă, de la maternitate, trebuie să ne gândim că aceasta este, practic, prima lui ieșire afară. Prin urmare, hăinuțele trebuie să fie corespunzătoare vremii, iar cele care intră în contact direct cu pielea, să fie spălate și, ideal, călcate. Dacă bebe este transportat cu mașina, va fi nevoie de o scoică, în care să fie așezat. De avut în vedere și temperatura din interiorul mașinii: dacă este prea cald, există riscul supraîncălzirii. În cazul în care există nelămuriri în privința hainelor cu care îl îmbrăcăm pe bebe când îl ducem de la maternitate, acasă, cel mai bine întrebăm moașa sau asistenta care a avut grijă de noi în timpul spitalizării. Sfatul unei persoane cu experiență este mai mult decât util.

Cum va reacționa frățiorul/ surioara bebelușului când se va întâlni prima dată cu bebe? Iată o întrebare pe care și-o pun persoanele cei care au deja un copil acasă. Gelozia între frați este un subiect real, prezent în numeroase familii. Psihologii recomandă acordarea de timp fiecăruia dintre copii, timp adaptat la personalitatea lor. Este firesc ca, în cazul unui bebeluș, timpul să se măsoare în alți parametri, pentru că nevoile sunt altele. Frățiorul/ surioara de acasă, atunci când este obișnuit din timp cu ideea unui nou membru în familie, când nu se va simți pus pe locul doi, va gestiona mai bine evenimentul. Află mai multe despre acest subiect în articolul pe care ți l-am pregătit aici!

Oare se va adapta bebe acasă? Cu toții ne dorim ca cei mici să se simtă în siguranță acasă, protejați, departe de pericole. Pentru aceasta, trebuie să ne asigurăm că temperatura camerei este potrivită, că locul unde îl schimbăm pe bebe sau locul unde va sta este sigur și nu există riscul căderii, că pătuțul nu este încărcat cu obiecte inutile, că avem la îndemână lucrurile necesare (pentru a nu ne îndepărta prea des și prea mult de bebe și a-l lăsa, astfel, nesupravegheat).

Te-ar putea ajuta și: Cum pregătim camera bebelușului

Foto: www.pexels.com – Anna Shvets