Plânsul bebeluşului este unul dintre motivele pentru care mulţi proaspeţi părinţi intră în panică (mai ales când e vorba de primul copil). Este, de asemenea, un motiv pentru care ajung la camera de gardă. Cauzele pentru care bebeluşii plâng pot fi multe: ori le este foame, ori le este frig sau cald, ori îi doare ceva, sau din multe alte motive.
Supraîncălzirea, una dintre cauzele cel mai întâlnite. Atenţie la cum îi îmbrăcaţi pe cei mici, la câte straturi de haine puneţi pe ei! Bebelușii nu au capacitatea de a-și regla temperatura corpului, iau temperatura mediului exterior, pentru că sistemul lor de reglare nu este maturizat. Supraîncălzirea este unul dintre motivele de plâns cel mai des întâlnite.
De ce este important să ştim ce anume l-a agitat? Pentru a elimina treptat cauzele. Iată şi câteva soluţii, în afară de alăptat şi îmbrăcatul corespunzător: îl putem pune pe pieptul nostru, pentru că îl ajută contactul piele pe piele, îl mângâiem pe spate sau trecem mâna dreaptă pe toracele lui posterior, îi prindem toracele și îl ținem cât mai aproape de corp, cu capul în palmă. Sugarii adoră să stea lipiţi de corpul părintelui, mai ales în dificila perioadă a colicilor.
Te-ar putea ajuta şi:
Bebeluşul nu se opreşte din plâns. Ce facem?
„E bine să laşi bebeluşul să plângă“ – Fals sau adevărat?
De ce este bine ca bebe să nu fie ţinut prea mult timp la sân