Bebeluși

Produse de îngrijire pentru bebeluşi

Produse de îngrijire bebeluşi

Băiţa bebeluşului este pentru multe mămici o adevărată piatră de încercare, de aceea apelăm la persoane care au experienţă, rude sau prieteni.

În scenariu nu intră doar siguranţa bebeluşului – cum îl poziţionăm pentru a se simţi cât mai confortabil – şi temperatura apei, ci şi produsele de igienă pe care le folosim. Aşadar, cum le alegem pentru a ne asigura că pielea lui nu va fi agresată?

Cu toţii suntem tentaţi să achiziţionăm cele mai bune şi mai scumpe produse dermatocosmetice. Dată fiind varietatea lor, este recomandat să alegem unul, de preferat hipoalergenic. Până când cade buricul, cel puţin în prima săptămână de viaţă, este bine ca bebe să fie spălat doar cu apă. Iar după ce bontul ombilical se detaşează, putem folosi o seară doar apă, o seară apă și soluție de spălare.

În felul acesta, vom observa dacă în seara toaletării cu soluția de spălare, pielea suferă vreo modificare. În cazul în observăm transformări, înseamnă că produsul ales nu este cel potrivit. Sfătuiți-vă, în consecință, cu medicul! Dacă, în schimb, pielea se comportă normal, păstrați soluția de spălare.

  • Cădiţa bebeluşului – poate oscila de la un model simplu, până la unul mai sofisticat – cu sau fără formă anatomică, cu termometru sau dop. Alegerea ei depinde de bugetul fiecărei familii şi de spaţiul disponibil. Important este să ştim că ea va fi folosită o perioadă limitată de timp.
  • Cu ce îl spălăm pe bebe – cu un bureţel sau cu o cârpă moale din bumbac sau muselină, oricare ar fi alegerea, obiectul cu care aplicăm soluţia de spălare trebuie spălat de la o băiţă la alta şi uscat bine înainte de folosire.
  • Prosopul de baie – preferabil este să avem două la îndemână şi ideal, pentru momentul în care îl scoatem din cădiţă, este să folosim un prosop cu glugă, pentru a-l menţine pe cel mic cât mai confortabil.

Te-ar putea ajuta şi: Băiţa bebeluşului: unde, când şi cu ce o facem