Bebeluși

Tot ce trebuie să știi despre cursul de alăptare

Tot ce trebuie să știi despre cursul de alăptare

Urmarea unui curs de alăptare în timpul sarcinii ne poate ajuta din multe puncte de vedere. Avantajele sunt, prin urmare, multiple.

Ne vor ajuta cursurile de alăptare? Mai mult ca sigur, da, cursurile de alăptare ne vor fi de mare folos după ce se va naşte copilul, pentru că vom deţine o serie de cunoştinţe importante, vom şti cum să procedăm când ne confruntăm cu diferite situaţii şi, nu în ultimul rând, ne vom simţi mai stăpâne pe noi înşine având aceste cunoştinţe. Vom avea nevoie de siguranţă şi de încredere în noi mai mult ca niciodată.

Citeşte şi: Ce înseamnă ataşarea corectă la sân a bebeluşului

Ce învăţăm, concret, din cursurile de alăptare? Printre numeroasele informaţii pe care le putem afla urmând un curs de alăptare se numără: principalele avantaje ale hrănirii copilului cu lapte matern (avantajele privesc atât  perspectiva mamei, cât şi cea a bebeluşului), care sunt poziţiile de alăptare, cum se manifestă mastita, angorjarea sânilor (dar şi episoadele de depresie postanatală prin care trec multe mămici), care sunt semnalele care ne indică faptul că bebe s-a hrănit îndeajuns şi ce putem face în cazul apariţiei colicilor. Iată doar o parte din conţinutul cursului de alăptare susţinut de susținut de Dr. Ilinca Tranulis (medic specialist pediatru și consultant în lactație certificat internațional IBCLC) şi oferit gratuit aici.

Te-ar putea interesa şi: Cum ajut bebeluşul să eructeze? Medicul specialist răspunde

Ştiai că există o săptămână mondială a alăptării? Anul acesta s-au împlinit 30 de ani de la prima celebrare a evenimentului. „Săptămâna mondială a alăptării“ se sărbătoreşte an de an, din 1992, între 1 şi 7 august, este mediatizată în peste o sută douăzeci de ţări, prin intermediul UNICEF, OMS şi partenerii acestora – persoane, organizaţii, guverne.

Alte articole despre alăptare: Studii noi sugerează că alăptarea ar putea ajuta în prevenirea declinului cognitiv

Foto: freepik.com