Copii

Activități în familie: cum să petrecem mai mult timp cu copiii

Nu puțini sunt părinții care își doresc să petreacă mai mult timp cu copiii, să nu se limiteze doar la zilele de weekend.

E drept, copiii au nevoie să-i simtă pe părinți alături de ei, dacă se poate, nonstop, însă, în același timp, vor să fie implicați și în diverse activități.

Stabiliți o zi numai a voastră, în care să vă deconectați de anturaj, prieteni, colegi, restul familiei și să fiți doar cu copiii! Mâncați ce vă place, vizionați un film de animație la cinema (sau acasă, pe o platformă online), gătiți împreună, jucați-vă împreună. Deși lucrurile cele mai amuzante se întâmplă când nu ne facem un plan, încercați să puneți pe hârtie, cu o zi înainte, sfătuindu-vă cu copiii, ce v-ați dori să faceți împreună în această zi magică.

Au mers copiii cu trenul până acum? Dar cu tramvaiul sau metroul? Dacă răspunsul este nu, încercați să îl transformați în da (desigur, și în funcție de mijloacele de transport avute la dispoziție în orașul unde locuiți). Câteva stații cu trenul, în localitatea învecinată, va fi o adevărată experiență pentru copii. Vor afla o mulțime de lucruri – de la ce înseamnă a merge cu trenul (achiziționarea unui bilet, respectarea unei ore, a unui loc – dacă biletul are loc), până la pregătirea pentru acest scurt voiaj, peisajele pe care le vor vedea, interacțiunea cu alți oameni.

Construiți ceva împreună cu copiii! Acest ceva poate fi, de exemplu, o căsuță de păpuși – nu e nevoie de materiale sofisticate pentru a-i da o formă, se poate realiza din cutii pe care să le decupați în funcție de modelul căsuței, să le pictați după imaginație, să le populați cu păpușici, animăluțe, eroi în miniatură sau chiar mașini în spațiul rezervat garajului. Veți vedea, la final, că ați construit mai mult decât o căsuță, ați construit un moment memorabil împreună cu cei mici, pe care nu-l vor uita niciodată și pe care îl vor purta în inimă pentru totdeauna.

Te-ar putea inspira și:
Activități de toamnă de făcut cu copiii: modele simpatice de dovleci sculptați