Copii

Cum alegi olița copilului

În principiu, nu ar trebui să fie o „piatră de încercare“ alegerea oliței copilului. Ia, totuși, în calcul, și varianta unei olițe portabile. Le va fi de mare folos celor mici, la nevoie!

După ce am aflat cum îl învățăm pe copil cu olița, iată și câteva repere despre cum îi alegem olița. În mod normal, există trei variante: colăcelul de pus pe capacul vasului de toaletă, olița clasică (fără accesorii, simplă, care poate fi mutată dintr-un loc în altul, spălată după fiecare utilizare) și olița mai modernă, dotată cu diverse accesorii sau care se poate folosi și ca scăunel, și ca vas de toaletă (se poate transforma în reductor).

Oricare ar fi tipul de oliță ales, este important ca, atunci când copilul stă așezat pe ea, să se simtă confortabil și în siguranță. În cazul colăcelului, de exemplu, va fi nevoie și de un piedestal care să îl ajute să se urce pe vas.

Olița pliabilă sau portabilă este o variantă de luat în calcul atunci când sunteți plecați în călătorii, la plimbare sau pentru situația în care nu aveți acces la o toaletă igienică. Copilul va avea la dispoziție, oriunde ar merge, propria oliță. Se pliază, astfel încât să încapă în geantă sau coșul căruțului, iar pungile de unică folosință sunt ușor de manevrat – se fixează ușor și se strâng ușor.

Citește și:
Parenting empatic: puterea cuvintelor pozitive asupra copilului
Cum îi învățăm pe cei mici literele