Sarcină

Aşteptându-l pe bebe! Cum să ne organizăm mai bine înainte de naştere

Sunt cupluri care se descurcă de unele singure când aşteaptă sosirea unui bebeluş, dar sunt şi situaţii când apelează la ajutor sau li se oferă ajutor – de către cineva din familie sau de către prieteni.

Sunt mai mulţi prieteni sau rude care vor să ajute? Atunci poţi să te declari un caz fericit. Nu subaprecia intenţiile şi nu le ignora. Cum orice ajutor este binevenit, cel mai bine este să pregăteşti pentru fiecare ce va avea de făcut. Sunt anumite lucruri pe care te simţi mai confortabil să le discuţi/ rezolvi cu un prieten mai apropiat şi altele cu cineva din familie. Tu ştii mai bine.

Fă o listă cu detaliile de pus la punct! Pentru că imediat ce o să devii mamă, toate priorităţile se vor schimba, iar ceea ce făceai înainte se va modifica, organizează o listă cu detaliile de care nu te vei mai putea ocupa. Fie că e vorba de plata facturilor (care se poate face şi online), de gătit, de cumpărat diferite produse (fizic, nu online), de mers într-un loc anume, pune-le pe o hârtie şi discută-le cu partenerul pentru a găsi soluţii.

Mama şi-a manifestat dorinţa de a se implica în îngrijirea bebeluşului? Este minunat să avem lângă noi oameni dragi, care să ne iubească necondiţionat, iar mama este unul dintre ei. Oricât de bine intenţionate ar fi mamele, se pot isca tensiuni atunci când vine vorba de îngrijirea şi creşterea unui copil. Noutăţile pe care le-ai aflat la cursurile de puericultură sau de alăptare par să se bată cap în cap cu sfaturile mamei… Comunică-i dorinţa ta, descrie-i informaţiile primite, cu tot cu argumente, pentru a putea fi înţeleasă.

Simţi nevoia unei detensionări? Te frământă gândul apropierii naşterii? S-ar putea să te inspire articolul Tehnici de obținere a stării de liniște.

Citeşte şi:
De ce ne atingem burtica în timpul sarcinii? Legătura cu bebe se stabileşte de acum
Sutienul pentru alăptare: cum îl alegem
Bagajul de maternitate: mărturia unei graviduțe