Sarcină

Cărți de citit în sarcină, așteptându-l pe bebe

Învățăm din experiență, dar aflăm lucruri interesante și citind cărți. Fie că e vorba de perioada sarcinii, bebeluși și copii, titlurile din recomandările de mai jos au un conținut suficient de atrăgător:

„Cat+Nat secrete de mămici. Povestiri jenante și sfaturi sincere despre adevărata luptă a maternității“ (de Catherine Belknap și Natalie Telfer, ed. Lifestyle)

Cat și Nat, adică două prietene bune, Catherine și Natalie, au scris această carte împreună, plecând de la propriile experiențe de mame. De la ce să nu mănânci în primele zile după naștere, până la metode de a evita sexul post-partum, Cat & Nat povestesc relaxant și amuzant despre lucruri pe care nu toată lumea le spune cu lejeritate.

„Bebelușul meu înțelege tot“ (de Aletha Solter, editura Herald)

O carte care le dă încredere părinților, le oferă căi de a identifica nevoile și trăirile emoționale ale copiilor din primele momente de viață, de-a le înțelege. Îi face să înțeleagă că un element esențial în relația părinte-bebe este acceptarea plânsului, un mecanism de autoreglare emoțională și vindecare psihologică la orice vârstă.

„Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor“ (de Ross Campbell , Gary Chapman, editura Curtea Veche)

Fiecare copil, ca de altfel fiecare adult, îşi exprimă şi receptează cel mai bine iubirea într‑un limbaj propriu. Oricât de mult ar fi iubiţi de părinţi, copiii nu ştiu acest lucru de la sine. De aceea este foarte important ca părinţii să descopere şi să înveţe principalul limbaj de iubire al copiilor lor.

Alte articole pe aceeași temă:
Cărți despre sarcină: 3 titluri care te-ar putea ajuta
Cărţi de citit în sarcină: pentru graviduţe, dar şi pentru viitorii tați

Foto: www.freepik.com