Cum facem faţă acestei perioade, în care trebuie să stăm cât mai mult în pat şi să depunem efort cât mai puţin? Iată câteva sugestii:
- Amenajează-ţi propriul cuib, propriul spaţiu în care să ai la îndemână (aproape) tot ce ai nevoie: de la medicamente, la încărcător şi telefon, de la apă şi gustări, până la TV sau laptop conectat la internet. Tot ce ştii că îţi este necesar să fie în apropierea ta.
- Fă-ţi „plinul“ de cărţi, în sensul de a nu te rezuma doar la cărţi de sarcină sau parenting, ci şi alte alte tipuri de conţinut, relaxante şi pe gustul tău: ficţiune, dezvoltare personală, psihologie etc.
- Fă un research privind cursurile de alăptare sau de îngrijire a unui copil, disponibile online. Este important să urmezi sfaturile specialiştilor privind această perioadă, maternitatea.
- Organizează-ţi în agendă lucrurile care mai sunt de făcut până ce se naşte copilul, lista cu necesarul bebeluşului, dar şi al mamei, detalii pe care le poate face tatăl sau cineva din familie ori poate prietenii apropiaţi.
- Profită de oferta de filme online, de pe platformele de streaming – Netflix, HBO GO, Prime Video (Amazon). Caută un serial de comedie, ceva care să te binedispună.
- Programează o şedinţă de manichiură, pedichiură sau masaj la domiciliu – cu condiţia ca maseuza să fie informată privind starea ta şi restricţiile impuse de medic.
- Nu uita, în ultimul rând, că tot ce faci, faci pentru binele lui bebe, pentru a veni pe lume la timp şi pentru ca totul să fie în regulă şi departe de riscuri.
Articole pe aceeaşi temă:
Întrebări de pus când este nevoie de o decizie medicală rapidă
Inducerea travaliului: cauzele cel mai des întâlnite
Simptome de neignorat în sarcină
Sarcina extrauterină