Sfatul specialistului

Crema de protecție solară pentru copii: detalii de urmărit în alegerea ei

Folosirea cremei de protecție solară este importantă pentru prevenirea afecțiunilor legate de piele.

Înainte de a afla care sunt amănuntele esențiale de urmărit când achiziționăm crema de protecție solară pentru copii, este bine să știm și:

  • modul în care se aplică o cremă de protecție solară (întotdeauna cu o perioadă de timp înainte de expunerea la soare, respectiv 10-15 minute, pentru a pătrunde în piele și pentru a-și face efectul; după care, periodic, stratul de cremă se reîmprospătează);
  • dacă este mai potrivit să folosim un produs-spray sau un produs-cremă (produsele spray, de exemplu, s-ar putea să creeze disconforturi dacă bate vântul foarte tare);
  • tipul de cremă potrivit copilului (sfatul medicului dermatolog ne ajută să alegem ceea ce i se potrivește celui mic).

În afară de folosirea produselor de îngrijire destinate pielii, din rutina de prevenire a afecțiunilor legate de piele, este indicat să facă parte și următoarele măsuri:

  • evitarea expunerii la soare la ore de vârf;
  • protejarea capului cu pălăriuțe;
  • hidratarea constantă (apă, sucuri naturale, ceaiuri, supe);
  • purtarea de hăinuțe din materiale prietenoase cu pielea.

Cât despre detaliile de avut în vedere privind crema de protecție solară pentru copii, în clipul Ce este important în alegerea unei creme de protecție solară pentru copii? realizat de Bebe Tei, Georgiana Gheba, medic rezident dermato-venerolog, recomandă: 1. să asigure un factor de protecție SPF 30 sau, în sezonul cald SPF 50, 50+; 2. să conțină filtre minerale – oxid de zinc sau dioxid de titan (mai ales în cazul copiilor mici sau în cazul pielii sensibile); 3. să ofere protecție împotriva ultravioletelor de tip A și B.

Pentru mai multe informații privind acest subiect, urmăriți clipurile organizate sub tema Cum îi protejăm pe cei mici de soare, publicate pe pagina de Facebook Bebe Tei!, unde medici specialiști răspund la întrebări comune despre protecția solară în rândul copiilor.

Citește și:
Ce alimente ar trebui să consume copiii, mai mult, vara? Nutriționistul răspunde
„Am un copil de 1 an care se scarpină des pe brațe și are bubițe. E posibil să fie pe fond psihic?“