Timp liber

Au înflorit zambilele în Grădina botanică! Le fac concurenţă narcisele şi magnoliile

Zambile, narcise, magnolii, viorele, ghiocei bogaţi sau brânduşe, toate par să sfideze capriciile primăverii şi ne bucură cu parfumul lor năucitor.

Pe pagina de Facebook a Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză“ a Universităţii din Bucureşti aflăm ultimele noutăţi din înmiresmata lume a florilor. Deşi e frig, în Grădină e primăvară, iar narcisele, zambilele şi magnoliile sunt în plin spectacol floral. Urmăriţi pagina pentru a fi la curent şi cu noutăţile legate de activităţile pentru copii. De curând, s-a organizat un atelier gratuit de recunoaştere a plantelor comestibile. Iar pe 17 şi 18 aprilie ne aşteaptă o expoziţie de plante (cu vânzare).

Narcise în Grădina botanică din Bucureşti

Narcise în Grădina botanică din Bucureşti

Viorele şi ghiocei bogaţi au ieşit timid de sub pătura de frunze uscate pentru a zâmbi soarelui care nu mai vrea să se arate. Este primăvară şi în Grădina botanică „Alexandru Borza“ a Universităţii Babeş-Bolyai!

Viorele şi ghiocei bogaţi în Grădina botanică din Cluj

Viorele şi ghiocei bogaţi în Grădina botanică din Cluj

În Grădina Botanică Vasile Fati, din Jibou, lalele delicate atrag privirile prin cromatica lor. Grădina ocupă spațiul parcului de agrement al castelului medieval care a fost reședința familiei Wesselényi. Un loc de poveste, în care florile sunt zâne mici şi colorate.

Lalele în Grădina Botanică din Jibou

Lalele în Grădina Botanică din Jibou

Semne de primăvară s-au arătat şi la Grădina Botanică din Galați!

Copacul cu flori de aur, în Grădina botanică din Galaţi

Copacul cu flori de aur, în Grădina botanică din Galaţ 

Aşteptăm cu nerăbdare zilele însorite pentru plimbări cât mai lungi în Grădina botanică!