Timp liber

Cărţi despre artă, pe înţelesul copiilor

Cărţi despre artă

Pictura, muzica, literatura pot fi accesibile şi explicate copiilor prin intermediul cărţilor. Iată trei titluri care îi vor ajuta să înţeleagă arta şi să se îndrăgostească de ea, fie că e vorba de pictori celebri, muzicieni sau scriitori care au schimbat lumea.

Călătorie colorată în lumea picturilor

„Întâmplări mărunte cu pictori mari. Monet, Van Gogh și Kandinski, povestiţi copiilor“
Autori:
Monica Bătrânu, Roxana Iacoban
Vârsta recomandată: 5-10 ani

Blanche este o fetiţă care pleacă de la Arles până la Paris cu Epistela, o scrisoare hoinară care află că bucuria călătoriei e mai prețioasă decât clipa când ajungi la destinație. Împreună cu Țvet și Zvuk, două pensule buclucașe, vor avea parte de trei întâlniri neașteptate.


Aventuri muzicale cu micul mare Mozart

„Micii eroi. Amadeus Mozart“
Vârsta recomandată:
3-5 ani
Colecţie:
Micii mei eroi

La doar 6 ani, a compus primul menuet și a cântat pentru împărăteasa Maria Teresa. În scurta sa viaţă, Mozart a creat peste 600 de lucrări: opere, simfonii, concerte. Iar „Nunta lui Figaro“, „Mica serenadă“ şi „Flautul fermecat“ sunt printre cele mai cunoscute.


O carte mare din literatura universală, pe înţelesul celor mici

„Ferma animalelor“ (roman grafic)
Autor:
George Orwell
Vârsta recomandată: 9+
Ediţie adaptată şi ilustrată de Odyr

Când animalele de la o fermă îşi alungă stăpânul beţiv, toate sînt cuprinse de un zel colectiv: fiecare munceşte peste program, astfel productivitatea creşte şi, pentru moment, gurile sînt sătule. Dar lucrurile scapă de sub control când porcii preiau puterea.

 

Articole recomandate: