Timp liber

Ce le mai citim copiilor: poveşti cu şoricei plimbăreţi şi aventuroşi

Deşi nimeni nu şi-i doreşte în case, iată că în poveşti sunt mai bine primiţi. Şoriceii, ca eroi în cărţile pentru copii, sunt simpatici şi puşi pe mari aventuri. Până şi elefanţii îi invidiază îşi doresc să fie ca ei. Aflaţi mai jos de ce:

Clanul rozătoarelor are tradiţie la Editura Cartea Copiilor

„La picnic cu familia Şoricel“ (2-7 ani) este cel mai nou titlu din colecţia Familia Şoricel, publicat recent la Editura Cartea Copiilor. Pentru că vremea se încălzeşte, iar soarele stă mai mult pe cer, toată lumea vrea să iasă din casă, să alerge, să se bucure de frumuseţea naturii. La fel îşi doreşte şi familia Şoricel – Mama şi Tata au luat apă proaspătă, ceva bun de mâncare, Bunica şi Bunicul par mai tineri – ce magii face oare, primăvara? -, iar cei zece fraţi mici şi simpatici din clanul rozătoarei sunt gata de marea aventură printre păpădii, gâze şi flori. Pentru o mai bună familiarizare cu subiectul recomandăm şi „Familia Şoricel merge la culcare“, „O casă nouă pentru familia Şoricel“, „Dovleacul familiei Şoricel“. Scrise toate şi frumos ilustrate de Kazuo Iwamura.


Editura Frontiera şi un story minimalist cu multe, multe învăţăminte

Deşi pare o carte mică, „Doi șoricei“ (+ 3 ani; editura Frontiera) le spune copiilor o poveste despre o aventură mare. Cei doi şoricei pleacă într-o călătorie trepidantă fără a şti ce-i aşteaptă pe parcurs. Cert e că prietenia dintre ei va fi pusă la mare încercare. Legat de formularea poveştii, textul este simplu, propoziţiile formate din două cuvinte, iar scrisul suficient de vizibil pentru a fi urmărit şi înţeles de către micuţii dornici să înveţe să citească. Ilustrațiile, desenate în acuarelă şi cerneală colorată de către Sergio Ruzzier, au o mulțime de detalii care urmează să fie descoperite. Şi un detaliu atrăgător: la comanda cărții, primiți un link de unde puteți descărca gratuit fișe de lucru, cu activități dezvoltate pe marginea cărții, potrivite copiilor preșcolari.


Până şi elefanţii îi invidiază pe şoricei…

Într-un univers literar invadat de şoricei – iată că există şi o carte cu titlul „Elefantul care se credea şoricel“ (3-8 ani)! Este publicată de editura Univers, iar textul şi ilustraţiile sunt semnate de Marisa Vestita. O poveste spumoasă, pentru amuzamentul celor mici – ba chiar și al părinților! Ce se întâmplă atunci când un şoricel întâlneşte un elefant în pădure? Cine de cine se sperie? Răspunsul este contrar aşteptărilor. Elefantul încearcă să îl convingă pe micul rozător cu ochii ca două mărgele că este la fel ca el (oare îl şi convinge?!), fapt ce duce la neînţelegeri amuzante şi situaţii caraghioase. Adică poate elefantul să alerge la fel de repede ca un şoricel? Poate săpa galerii? Sau îi place la fel de mult şi lui brânza? Rămâne să aflăm…

Alte articole pe aceeaşi temă:
Cine este Niţeluş Spiriduş? Copiii îl vor îndrăgi!
15 cărţi pentru copiii cu vârsta între 3 şi 12 ani: poveşti pentru toate gusturile
Ce cărți le mai citim copiilor: noutăți literare pentru vârstele 2-7 ani

Foto: www.freepik.com