Timp liber

Dulce şi răcoritor: pancakes cu banană şi îngheţată

Cu doar patru ingrediente putem prepara acest dulce absolut delicios, rapid de făcut, gata cât ai spune pan-cake!

Pancakes cu banană şi îngheţată: ingrediente pentru 10 porţii

  • 2 ouă proaspete
  • 2 linguri de făină (albă sau integrală)
  • 2 banane coapte (aromate şi uşor de zdrobit)
  • îngheţată (preferabil la cutie, din comerţ, sau îngheţată de casă, ideal cu zmeură/ fruct dulce-acrişor)
  • fructe pentru decor

Te-ar putea inspira şi: Îngheţată de casă, pentru weekend-uri dulci şi răcoroase

Pancakes cu banană şi îngheţată: mod de preparare

  • se bat bine ouăle şi se încorporează treptat făină, continuând să se amestece;
  • se zdrobesc într-un bol bananele până devin o pastă;
  • se amestecă pasta de banane cu prima compoziţie (ou + făină);
  • se ia compoziţie cu polonicul şi se pune în tigaia încinsă în prealabil;
  • se întoarce de pe o parte pe alta folosind o spatulă de lemn;
  • se procedează la fel cu restul compoziţiei;
  • după ce s-au răcit se pune pe fiecare mini-clătită câte o lingură de îngheţată şi fructe tăiate felii sau întregi (afine, zmeură, căpşuni, piersici etc.).

Bine de ştiut! Înainte de a pune compoziţia în tigaie, procedaţi în felul următor: puneţi ulei în tigaie, lăsaţi să se încingă tigaia, turnaţi uleiul fierbinte într-o ceşcuţă perfect uscată (dacă are apă, uleiul va sări) şi folosiţi-l la următorul polonic cu compoziţie. Ideea este că uleiul nu trebuie să băltească. Aceste clătite se rumenesc destul de rapid, prin urmare, atenţie să nu se ardă!

Vezi şi: Dulcele copilăriei: rețetă de spumă de căpșuni

Foto: www.freepik.com (imagine cu titlu ilustrativ)