Pancakes cu banană şi îngheţată: ingrediente pentru 10 porţii
- 2 ouă proaspete
- 2 linguri de făină (albă sau integrală)
- 2 banane coapte (aromate şi uşor de zdrobit)
- îngheţată (preferabil la cutie, din comerţ, sau îngheţată de casă, ideal cu zmeură/ fruct dulce-acrişor)
- fructe pentru decor
Te-ar putea inspira şi: Îngheţată de casă, pentru weekend-uri dulci şi răcoroase
Pancakes cu banană şi îngheţată: mod de preparare
- se bat bine ouăle şi se încorporează treptat făină, continuând să se amestece;
- se zdrobesc într-un bol bananele până devin o pastă;
- se amestecă pasta de banane cu prima compoziţie (ou + făină);
- se ia compoziţie cu polonicul şi se pune în tigaia încinsă în prealabil;
- se întoarce de pe o parte pe alta folosind o spatulă de lemn;
- se procedează la fel cu restul compoziţiei;
- după ce s-au răcit se pune pe fiecare mini-clătită câte o lingură de îngheţată şi fructe tăiate felii sau întregi (afine, zmeură, căpşuni, piersici etc.).
Bine de ştiut! Înainte de a pune compoziţia în tigaie, procedaţi în felul următor: puneţi ulei în tigaie, lăsaţi să se încingă tigaia, turnaţi uleiul fierbinte într-o ceşcuţă perfect uscată (dacă are apă, uleiul va sări) şi folosiţi-l la următorul polonic cu compoziţie. Ideea este că uleiul nu trebuie să băltească. Aceste clătite se rumenesc destul de rapid, prin urmare, atenţie să nu se ardă!
Vezi şi: Dulcele copilăriei: rețetă de spumă de căpșuni
Foto: www.freepik.com (imagine cu titlu ilustrativ)