Ingrediente pentru 4 persoane
- 300 gr căpşuni
- smântână proaspătă
- 2 albuşuri
- 50 gr zahăr
Rețetă spumă de căpșuni: mod de preparare
- se spală căpşunile şi se taie;
- se pasează (la mixer) împreună cu zahărul şi se lasă la rece;
- se bat spumă albuşurile;
- se bate smântâna, după care se amestecă, într-un castron mai mare, cu căpşunile;
- se adaugă treptat albuşul bătut spumă;
- se pune compoziţia în recipiente pentru deserturi, se lasă la frigider cel puţin o oră;
- înainte de a se consuma, se decorează cu fructe întregi şi frunze de mentă.
Ouăle trebuie să fie foarte proaspete, iar căpşunile cât mai coapte. În privința cantității de smântână, se pune în funcție de cât de lichidă doriți compoziția (adăugați treptat, câte o lingură, după care gustați).
Articole pe aceeași temă:
Reţete de vară: limonadă cu aromă de grepfruit şi portocală
Îngheţată de casă, pentru weekend-uri dulci şi răcoroase
Răsfăţ pentru părinţi: pepene galben cu gheaţă, mentă şi coniac