Timp liber

Mergeţi cu bicicleta împreună cu copiii!

Mersul cu bicicleta împreună cu copiii este un prilej bun de a petrece timp cu familia. Dacă programul nu vă permite să ieşiţi în timpul săptămânii cu bicicleta, atunci rezervaţi-vă weekendurile pentru această activitate.

Ghidul micului călător: reguli de bifat de către copii

Înainte de a pleca la drum, copiii ar trebui fie informaţi în privinţa următoarelor lucruri:
– purtarea unui echipament de protecţie (cască, cotiere, genunchiere), fie că ieşirile au loc pe un teren sigur, fie în oraş, în parcuri sau locuri mai puţin aglomerate;
– cunoaşterea regulilor de circulaţie şi, de asemenea, a regulilor stabilite de tati şi de mami.

Beneficiile mersului pe bicicletă

Ca orice tip de mişcare practicat regulat, şi mersul pe bicicletă are numeroase beneficii. Pentru cei mici, el este, în primul rând, un mod prin care se simt liberi. Emilian Nedelcu, autorul paginii biciclistul.ro, a învăţat să meargă pe bicicletă la 10 ani. „Tata m-a învățat să merg pe bicicletă, pe la vârsta de 10 ani. N-am să uit niciodată senzația de fericire și libertate pe care am simțit-o în momentul în care am învățat să-mi țin echilibrul pe două roți“, îşi aminteşte el. Cât despre beneficiile ciclismului, iată doar câteva dintre ele: somnul devine mai bun, digestia la fel, rezistenţa şi tonusul muscular cresc, starea de spirit se îmbunătăţeşte, circulaţia sangvină se îmbunătăţeşte şi ea, sistemul imunitar este stimulat. Prin urmare, atât adulţii cât şi copiii au suficiente motive de a merge cu bicicleta.

Când plecaţi în vacanţe, luaţi în considerare, pentru o zi, închirierea unor biciclete – pe două roţi, explorarea mediului înconjurător devine mult mai fascinantă.

Te-ar putea inspira şi:
Trasee montane şi locuri de explorat în fuga de pandemie
Cu copiii în vacanţă: unde mergem în vremuri de pandemie
Locuri de explorat în Bucureşti sau aproape de Bucureşti