Timp liber

Răsfăţ de weekend pentru cei mici: mini clafoutis cu vișine

Rețetă desert pentru copii

Clafoutis este, la francezi, o celebră prăjitură cu vişine. Are o textură delicată şi este un desert apetisant. În loc de vişine, puteţi folosi, bineînţeles, alte fructe.

Recomandare de vârstă: începând cu 11 luni. Ce ingrediente folosim:

  • câteva vişine fără sâmburi
  • 25 gr făină
  • 1 linguriţă rasă de drojdie uscată
  • 5 cl lapte
  • unt cât o nucă
  • vanilie (sau coajă de portocală rasă)

Mod de preparare:

  • se scurg vişinele de zeamă (dacă sunt din compot sau congelate), se taie mărunt, se pun într-un castronel şi se lasă deoparte;
  • se amestecă bine făina cu drojdia în blender, se adaugă apoi laptele, untul topit şi vanilia sau puţină coajă de portocală rasă, se amestecă toate ingredientele;
  • la final, se pun în pasta omogenă vişinele tăiate, se amestecă şi se varsă amestecul în forme de silicon;
  • se lasă la cuptor, la foc mediu, până se formează puţină crustă deasupra.

Reţeta este adaptată la vârsta copilului. Prăjitura se poate prepara şi cu ouă şi zahăr.

Te-ar putea inspira şi:
Dulcele de weekend: mini-tort cu fructe de pădure şi frişcă neîndulcită
Ciocolată de casă cu merișoare, migdale și piersici confiate