Cea de-a 29-a ediţie începe săptămâna viitoare şi are loc în perioada cuprinsă între 7 şi 11 decembrie (de miercuri până duminică inclusiv), în Pavilionul B2 al Complexului expoziţional Romexpo.
Programul va fi zilnic, între orele 10 şi 20, iar intrarea este liberă.
Organizat de Radio România, prima ediţie a Târgului a avut loc în noiembrie 1994, organizată chiar în foaierul Casei Radio. De atunci şi până în prezent, Târgul s-a extins în oraşe din aproape toată ţara: Buzău, Iaşi, Braşov, Sibiu, Timişoara, Oradea, Cluj-Napoca, Craiova.
Ultima ediţie fizică a Târgului Gaudeamus de la Bucureşti s-a desfăşurat în 2019, înainte de pandemie – în pavilionul B2 al Romexpo, unde au participat peste 250 de expozanţi. Agenda Târgului a inclus, de asemenea, dialoguri live, interviuri, lansări de carte, dezbateri, prezentarea noutăţilor editoriale.
Aşa cum ne-a obişnuit, şi ediţia de anul acesta include un portofoliu de carte variat – cu titluri dintre cele mai diferite, ficţiune şi non-ficţiune, cărţi adresate publicului de toate vârstele -, completat de o mulţime de evenimente conexe, toate gândite cu scopul de a ne aduce mai aproape de lumea cărţilor, de a o înţelege mai bine şi de a alege conform preferinţelor personale.
Cărţile pentru copii vor face parte, de asemenea, din portofoliul Târgului – fie că e vorba de edituri care au creat în timp colecţii speciale adresate celor mici (cum ar fi Humanitas Junior, Polirom Junior, Nemira Junior etc.) sau edituri gândite de la bun început pentru a scoate cărţi pentru copii (cum ar fi editura Cartea Copiilor sau editura Frontiera).
La editura Cartea Copiilor, îi aşteaptă pe copii o mulţime de cărţi tematice, cu atmosferă de sărbătoare şi poveşti magice:
- „Micul brad“ (de Margaret Wise Brown, ilustrații de Jim LaMarche; 3-7 ani) – Un brăduţ şi un băieţel aşteaptă o minune, fiecare îşi doreşte altceva, şi numai un miracol le poate împlini visele!
Iată şi alte recomandări pentru lista de cumpărături: