Timp liber

Vine 1 iunie! Idei de cadouri pentru copii

Cea mai mare bucurie pentru copii, de ziua lor, va fi să se distreze şi să se joace împreună cu prietenii lor, să iasă în parcuri, pe role sau biciclete, să fie împreună cu părinţii şi, mai mult ca sigur, să deschidă cadourile primite.

Ceva dulce, ceva bun

Jeleuri din fructe ecologice, cu arome apetisante şi forme dintre cele mai haioase – cărui copil nu îi plac dulciurile? Lista ideilor de cadouri pentru copii începe cu ceva dulce. O punguliţă cu acadele fără zahăr, cu gust de mere, afine, zmeură, lămâie şi portocale – iată o altă idee yummy!

Poveşti pentru copii, scrise de autori români contemporani

Să încurajăm literatura pentru copii scrisă de autori români şi să ne îmbogăţim biblioteca cu titluri noi! Trei recomandări: Pumn de fier (de Mircea Pricăjan) – pentru copiii pasionaţi de lego şi supereroi (vârsta 7+); Şi v-am spus povestea aşa (de Florin Bican) – pentru copiii care iubesc basmele româneşti, readuse însă la zi, într-o nouă interpretare (vârsta 9+); Anatol şi Gregor la aeroport (de Lavinia Branişte) – pentru micuţii care nu ştiu să citească, dar cărora le plac ilustraţiile şi poveştile spuse de părinţi (vârsta 4+).

Magie în camera copilului: invazie de stele şi lumini

O altă idee de cadou pentru copii, absolut mi-nu-na-tăăă, este un proiector de stele. În afară de proiecţia luminoasă de cer înstelat pe tavan şi atmosfera magică creată, dispozitivul ajută şi la echilibrarea somnului şi atenuarea fricii de întuneric.

Aventură pe două roţi: o trotinetă sau o bicicletă

Diferenţa dintre cele două mijloace de mişcare se subînţelege: bicicleta presupune mişcări mai complexe decât trotineta, solicitându-l mai mult pe copil. Ambele, însă, îi perfecţionează echilibrul, atenţia, coordonarea mişcărilor, şi sunt un mod activ şi distractiv de a aduce copiii împreună.

Lego cu personajele lui preferate

Universul Minecraft, Frozen, Friends, Harry Potter, oricare ar fi el, reprodus în lego, devine o adevărată provocare. Iar dacă pur şi simplu le place să contruiască avioane, maşinuţe, aeroporturi etc, găsiţi şi astfel de variante.

Vezi şi: