Timp liber

Workshop de actorie în limba engleză, pentru copii: ce învaţă cei mici şi cum îi ajută

Actorie, dezvoltare personală, limba engleză – workshopul „Put the Spotlight on your Kid with Joy“ le conţine pe toate. Este un mod educativ şi distractiv de petrecere a timpului liber, prin care copiii îşi dezvoltă o serie de abilităţi.

Am vrut să aflăm mai multe despre acest workshop – cărei categorii de vârstă se adresează, ce anume învaţă copiii aici – şi am vorbit cu Carmen Stan, managerul Joy Club din Bucureşti, gazda şi organizatorul atelierelor „Put the Spotlight on your Kid with Joy“ împreună cu actriţa Oana Ruscan.


Copiisiparinti.ro: Care este vârsta minimă pe care trebuie să o aibă copiii care se pot înscrie la workshop?
Carmen Stan: Pentru moment, programul este conceput pentru copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, însă urmează să pregătim şi o variantă pentru copiii cu vârste ceva mai mai mari.

Ce vor învăţa copiii la aceste workshopuri?
Prin diversele tehnici şi jocuri pe care le propunem, copiii vor învăţa cum să se exprime mai bine, atât prin limbajul verbal cât şi cel non-verbal. Vor învăţa cum să-şi gestioneze propriile emoţii şi totodată, într-o manieră distractivă, îşi vor descoperi limitele proprii şi care sunt cele mai bune metode de a le depăşi. Accentul se va pune pe munca în echipă, dar cum fiecare copil este diferit, trainer-ul nostru se va adapta mereu atât la nevoile grupului, cât şi la evoluţia personalizată a fiecărui copil.

Experienţa din Anglia, la nivel profesional, ne-a făcut să ne dorim să aducem şi în România tehnicile teatrale utilizate acolo şi să dezvoltăm un curs cât mai complex, care să ofere noi perspective în ceea ce priveşte dezvoltarea personală.

Ce v-a determinat să organizaţi aceste workshopuri în limba engleză?
Folosirea activă a unei limbi străine poate modifica atât felul în care funcţionează creierul, cât şi personalitatea, aşadar, construirea unor obiceiuri corecte îi poate oferi copilului noi deschideri. Am ales limba engleza deoarece este una dintre cele mai utilizate limbi la nivel global, iar cunoaşterea acesteia a devenit esenţială, în zilele noastre. Totodată, experienţa din Anglia, la nivel profesional, ne-a făcut să ne dorim să aducem şi în România tehnicile teatrale utilizate acolo şi să dezvoltăm un curs cât mai complex, care să ofere noi perspective în ceea ce priveşte dezvoltarea personală.

Pentru a asigura o distanţare corectă, toate jocurile şi exerciţiile sunt gândite astfel încât să păstrăm distanţa, iar grupele de cursanţi sunt limitate la maximum 10 copii într-un spaţiu foarte încăpător.

Copiii trebuie să ştie limba engleză la un nivel avansat?
Deşi este de preferat, nu este necesar un nivel avansat de limba engleză pentru participarea la cursuri. Cu toate acestea, un nivel minim conversaţional şi de înţelegere a limbii este necesar, întrucât nu este un curs de învăţare a limbii engleze, ci de aprofundare şi dezvoltare. Toate jocurile şi exerciţiile vor fi susţinute în limba engleză, traducând, bineînţeles, în limba română acolo unde este necesar.

Dat fiind contextul actual, al pandemiei, care sunt regulile pe care le respectaţi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus?
Permanent am acordat o atenţie deosebită siguranţei şi igienei copiilor şi părinţilor care ne vizitează. În contextul actual, am luat toate măsurile recomandate de autorităţi pentru a preveni răspândirea infectărilor cu Covid-19. La intrare, există covor antiseptic şi se face controlul temperaturii. Permanent punem la dispoziţie soluţii dezinfectante pentru mâini, măşti pentru cei care nu, precum şi vizieră pentru trainer. După fiecare şedinţă, spaţiul este aerisit şi complet igienizat. Pentru a asigura o distanţare corectă, toate jocurile şi exerciţiile sunt gândite astfel încât să păstrăm distanţa, iar grupele de cursanţi sunt limitate la maximum 10 copii într-un spaţiu foarte încăpător.

Put the Spotlight on your Kid with Joyeste un curs de vară intensiv bazat pe cursul actorie în limba engleză, organizat de Spotlight Arts, care va reîncepe în toamnă. Conţine o serie complexă de activităţi – actorie, limba engleză, dezvoltare personală – şi este pus în practică prin joacă, detaliu care îl face să fie mult mai uşor de asimilat de către copii. Primul atelier începe pe 28 iulie. Mai multe informaţii găsiţi pe pagina oficială a evenimentului.

Te-ar putea interesa şi:
Locuri de explorat şi vizitat în Bucureşti şi aproape de Bucureşti
Trasee montane împreună cu copiii: 5 recomandări
În vacanţă cu copiii: unde mergem în vremuri de pandemie