Bebeluși

Cărți despre nou născuți, sugari, copii

Iată câteva recomandări de cărți despre nou născuți, sugari și copii, utile în provocatoarea misiune de creștere și îngrijire a celor mici:

„Mama și copilul“, Emil & Herta Căpraru (Ed. Medicală, 2018)

„Mama și copilul“ este cea mai apreciată carte românească despre dezvoltarea, îngrijirea, alimentația și educația copilului. Ajunsă deja la a VI-a ediție, volumului i s-a adăugat un nou capitol care urmărește evoluția nou-născutului, sugarului și apoi a copilului de 3 ani, din punct de vedere al motricității, limbajului și al contactului social. Experiența în domeniu a celor doi autori este de necontestat, iar tonul cu care sunt prezentate informațiile este solid documentat și, în același timp, prietenos. Mamele la început de drum vor găsi un sprijin de nădejde în această carte.

„Mama și copilul. Ghid de creștere a copilului mic“, de A. J. R. Waterston (Ed. Litera, 2022)

Reeditată recent (într-un format revizuit și adăugit), cartea scrisă de A. J. R. Waterston, consultant pediatru și lector universitar, este o altă referință în domeniul titlurilor despre puericultură. Volumul acoperă perioada naștere – 3 ani și conține aspecte esențiale ale îngrijirii unui nou născut și proceduri de prim ajutor. Hrana, somnul, dezvoltarea, tratamente pentru cele mai comune probleme din copilărie – iată alte capitole din cuprins. Include, de asemenea, rețete culinare pe placul celor mici, sfaturi și casete cu date medicale.

„Primele șase săptămâni cu bebe“, de Cathryn Curtin (Ed. Humanitas, 2020)

Despre „Primele şase săptămâni cu bebe“, Cathryn Curtin, moașă de profesie, scrie așa: „Primele şase săptămâni de după naştere sunt printre cele mai fericite pe care le vei trăi, dar şi cele mai dificile. Nimic nu te poate pregăti pentru lipsa de somn, plâns, dragoste și confuzie. Aceste prime şase săptămâni sunt temelia vieţii tale de părinte fericit, sigur pe sine şi cu o gândire pozitivă.“ Cathryn Curtin are o experiență de peste 40 de ani în obstetrică, ginecologie, îngrijirea mamei și a bebelușului. Ea este cea care a inițiat rutina BBS: baie-biberon-somn.

Te-ar putea ajuta și:
Somnul bebeluşului, explicat de specialişti
3 produse indispensabile pentru bebeluși, toamna, la plimbare
3 studii interesante despre bebeluşi