Bebeluși

Kit de alăptare – de la pompa de sân, la accesorii confortabile

Pentru ca alăptarea să fie cât mai confortabilă, iată câteva sugestii de accesorii care ar putea fi utile:

Sutienul de alăptare. Materialul din care este confecţionat, uşurinţa cu care se manevrează şi, nu în ultimul rând, confortul pe care îl asigură (ne simţim bine sau nu cu el?) – iată principalele trei caracteristici pe care e bine să le avem în vedere când îl achiziţionăm. Cât despre avantajele acestui obiect vestimentar, citeşte aici mai multe detalii!

Pompa de sân este un accesoriu util în special atunci când, din motive diferite, nu suntem lângă bebe, iar el trebuie să îşi ia porţia de lăptic. Care este diferenţa dintre pompa de sân manuală şi pompa de sân electrică? Află răspunsul de la un consilier Bebe Tei pentru a avea câteva repere clare înainte de alegerea modelului de pompă dorit.

Perna pentru alăptare este o alegere des întâlnită în rândul proaspetelor mămici. Oferă confort în timpul alăptării. Modelele cu patru poziţii asigură următoarele tipuri de situaţii: poziţia pentru alăptare (ajută la prevenirea încordării gâtului şi spatelui), poziţia naturală a bebeluşului (permite bebeluşului să se relaxeze şi să se joace în siguranţă), poziţia bebeluşului cu faţa în jos (stimulează mişcările psihomotorii ale bebeluşului când începe să îşi ţină capul sus) şi poziţia pentru învăţarea aşezării (recomandată când bebelușul începe să se așeze singur).

Fotoliul balansoar pentru alăptare este o altă sugestie pentru un confort sporit în timpul alăptării. Şi în cazul acestui produs, important este gradul de confort pe care îl asigură – de aceea, înainte de a fi achiziţionat, ideal este să fie probat. Preţurile diferă de la un model la altul, variind în funcţie de materialele folosite şi accesoriile cu care vin la pachet.

Tampoanele ultra-subţiri pentru alăptare captează instant laptele şi au formă naturală, potrivită formei sânului. Reţin lichidul în interiorul absorbantului, lăsând sânul uscat. În felul acesta, elimină situaţiile în care sutienul sau bluza se pot păta.

Protecţiile pentru mameloane sunt recomandate, conform prezentării acestor produse, în cazul în care mameloanele sunt crăpate şi este nevoie de o barieră protectoare care să atenueze durerea resimţită în timpul alăptării (împiedică astfel agravarea rănilor); sau când mameloanele sunt plate ori ombilicate, fapt ce ar putea îngreuna suptul.

Citeşte şi:
Accesorii pentru alăptat
Studii noi sugerează că alăptarea ar putea ajuta în prevenirea declinului cognitiv
Ai decis să hrănești copilul la sân. Câteva lucruri bine de ştiut înainte de alăptare
Când şi cum întrerupem alăptarea?

Foto: www.freepik.com