Copii

Activităţi indoor, pentru copii: simple, dar distractive

Chiar dacă par activităţi simple, copilul va fi fericit să le pună în practică alături de mami sau tati, îi oferă un sentiment de siguranţă, îl relaxează şi-l amuză în acelaşi timp.

Începe aventura! Vânătoare de comori în bucătărie

Atunci când copiii vor să stea în bucătărie, alături de mami sau tati, pot fi implicaţi în diferite activităţi potrivite vârstei lor. Sau, li se mai poate da o misiune: să găsească trei obiecte, ascunse într-un anumit perimetru. Este un mod de a petrece timpul distractiv, îi determină să-şi ducă la capăt acţiunea şi se află, în acelaşi timp, şi sub supravegherea părinţilor.

Pont: Figurinele de dimensiuni mai mici pot fi camuflate şi în borcănele sau cutii de dimensiuni reduse în care aţi pus înainte, pentru joaca lor, câteva cereale, orez sau fasole.

Să desenăm figuri şi forme pe tricouri!

Copiilor le place să deseneze, ba chiar să experimenteze pe cele mai neaşteptate texturi sau suprafeţe. Pentru a nu-şi risipi creativitatea, ar putea desena, folosind carioci textile, pe tricouri uni, figuri sau forme pe care şi le imaginează. Alegeţi împreună hăinuţele care pot fi colorate sau, dacă nu, comandaţi două-trei tricouri special pentru acest tip de activitate. Copilul îşi personalizează astfel propriile obiecte vestimentare sau face un cadou original unui prieten.

Pentru o precizie a desenului, copilul poate creiona mai întâi, pe hârtie, o schiţă; această etapă îl ajută să se organizeze mai bine, să ştie exact ce vrea să deseneze şi limitează greşelile.

Cine are cele mai multe rufe colorate?

Când nu mai avem idei şi nu mai ştim cum să ne jucăm cu cei mici, în ce activităţi să-i mai implicăm, pentru că ei vor joacă nonstop, am putea pune la cale o competiţie prietenească plecând de la sortatul rufelor în funcţie de culori. Este un exerciţiu bun pentru învăţarea/ exersarea culorilor; copilul îşi acoperă nevoia de a fi util, de a ajuta, şi este atent la procesul în sine de alegere a rufelor.

O altă idee ar fi sortarea rufelor în funcţie de mărimi, de cine le poartă: hainele lui mami, ale lui tati şi hăinuţele copilului.

Articole pe aceeaşi temă:
Activităţi creative în casă, pentru copii, dar şi pentru familie
Activități în familie: cum să petrecem mai mult timp cu copiii
Activităţi pentru copiii timizi
3 activități în casă pentru copii de 2 ani