Copii

Sugestii de activități în casă pentru sezonul rece

Activități pentru copii

Cum vremea rece ne ține mai mult în casă, să transformăm această perioadă de timp în prilej de bucurie și distracție!

Corturile de joacă, pentru copii – un motiv de distracție pentru cei mici

Copiilor le place să se ascundă, să-și construiască adăposturi, să aibă propriul colț în care să își depoziteze jucăriile preferate. Un cort de joacă (creat pentru interior) este o idee care le satisface această plăcere. Cu cât este mai colorat, mai ușor de pliat/ montat și dotat cu cele necesare unui mini adăpost, cu atât joaca va fi mai trepidantă.

Să ne lăsăm purtați de imaginație privind cu caleidoscopul!

Explozie de culori și forme geometrice prin doar câteva rotiri! Caleidoscopul deschide fascinanta lume a jocurilor cromatice și ne îndeamnă să visăm cu ochii deschiși, la propriu. În cazul caleidoscopului, trebuie să ne asigurăm înainte de toate că cel mic are abilitatea de a privi cu un singur ochi (urmăriți, prin urmare, vârsta recomandată atunci când intenționați să achiziționați acest produs sau, cel mai bine, probați direct în magazin produsul).

Teatrul de păpuși este gata! Să înceapă spectacolul!

O altă idee de activitate în casă este organizarea unui teatru de păpuși… pentru degete. Păpușile pentru degete, de exemplu, pot fi folosite pentru a-i distra chiar și pe cei mai mici dintre cei mici (începând cu 10 luni). Sunt excelente pentru a spune o poveste, pentru practicarea vorbirii, exprimarea emoțiilor, ajută la dezvoltarea abilităților sociale și a creativității.

Te-ar putea inspira și:
Cele mai noi cărţi pentru copiii cu vârsta între 3 şi 12 ani
Activităţi indoor, pentru copii: simple, dar distractive
3 activități în casă pentru copiii de 2 ani

Foto: freepik.com