Sfatul specialistului

Ce îi punem copilului în pacheţelul pentru şcoală? Recomandările nutriţionistului (partea II)

Seria recomandărilor pentru pacheţelul de şcoală continuă cu noi sugestii oferite de nutriţionist pentru copiisiparinti.ro:

Cosmina Niţu, specialistă în diversificarea alimentaţiei bebeluşului şi nutriţia copilului, ne oferă noi variante de preparate pentru pacheţelul copilului. Iată care sunt aceste sugestii:

Puteți pregăti de seara o serie de gustări gătite, cum ar fi:

  • brioșe sau chec aperitiv (cu morcov și sfeclă sau porumb, brânză și ceapă verde etc.);
  • mini-pizza cu sos de roșii, mozzarela, ardei, zucchini, porumb;
  • crochete de legume cu linte, fasole boabe sau năut;
  • quesadilla cu carne de pui sau fasole boabe, ardei, măsline, porumb.

Sfatul nutriţionistului: „Pacheţelul pentru şcoală nu este o masă care ar trebui neglijată pentru că reprezintă  hrana copilului pentru o treime din zi și este necesar să fie nutritivă pentru creșterea și dezvoltarea optimă, construirea unui sistem imunitar sănătos și reducerea riscului de boli cronice mai târziu în viață.“

Nu uitați să surprindeți copilul și cu o gustare dulce precum un baton de cereale, o brioșă cu ovăz și banană, biscuiți sau cookies cu afine, bomboane vegane tavălite prin fulgi de cocos sau o felie de chec sau pandișpan cu fructe.

Utilizați diverse forme de tăiat pentru a transforma sandvișurile, brânza, fructele și legumele în forme distractive. Desenați o față zâmbitoare pe o coajă de banană sau portocală. Sau lăsați un bilețel special pentru copil în cutia de prânz. Va face ziua copilului mai frumoasă și prânzul mai atractiv.


 ‎ Cosmina Niţu este tehnician nutriționist și consultant în diversificarea alimentației bebelușului şi autoarea cărţii Diversificarea pas cu pas, un ghid util pentru orice mamă aflată la început de drum.

Citește și alte articole semnate de specialistul în nutriție:
Ce îi punem copilului în pacheţelul pentru şcoală? Recomandările nutriţionistului (partea I)
Ce alimente ar trebui să consume copiii, mai ales, când sunt răciţi? 
Care sunt cele mai bune alimente pentru imunitate?