Timp liber

Reţetă pentru dimineţi de weekend: omletă pufoasă cu legume asortate

Rețetă pentru mic dejun

Chiar dacă ia puțin mai mult timp decât o omletă obișnuită, omleta cu legume asortate este delicioasă. Bon appétit!

Ingrediente pentru două persoane

  • 4 ouă
  • un cub de unt
  • 2 ciuperci mari
  • un sfert de dovlecel zucchini (sau jumătate, în funcţie de dimensiune)
  • un fir de ceapă verde (partea verde din ea sau cu totul)
  • 2 roşii cherry
  • brânză telemea (cât pentru a rade puţin deasupra)

Dacă la masă sunt mai multe persoane, se pot adăuga ingrediente în funcţie de numărul acestora.

Mod de preparare: ultima etapă, statul în cuptor, cea mai importantă

  1. se bat bine ouăle şi se adaugă peste ele puţină apă, aproximativ două linguri (omleta devine mai pufoasă cu această apă);
  2. în tigaia încinsă se pune un cub de unt  şi când e aproape topit se pun ciupercile tăiate feliuţe, se lasă să se rumenească uşor (şi să iasă apa din ele), se adaugă dovlecelul tăiat cubuleţe şi, când sunt aproape gata, se pune ceapa verde tocată mărunt, se învârte şi se completează cu ouăle bătute;
  3. când e aproape gata omleta, se pun peste ea feliile de roşii şi se lasă la cuptor pentru 10 minute, la foc mic spre mediu;
  4. se presară cu brânză după ce se scoate din cuptor.

 Pentru că brânza telemea este deja sărată (mai mult sau mai puţin), nu se mai adaugă sare în omletă. Este important ca, pe măsură ce adăugaţi legumele, să continuaţi să învârtiţi în ele până sunt gata. În funcţie de gust, untul poate fi înlocuit cu ulei de floarea-soarelului sau ulei de măsline.

Te-ar putea inspira şi:
Ce mâncăm bun în weekend? Pui cu orez şi sos alb!
Dulcele de weekend: ciocolată de casă cu merișoare, migdale și piersici confiate
Delicatesă de weekend: salată Waldorf