Sarcină

Cum alegi parfumul în sarcină

În perioada sarcinii, simţul olfactiv devine mai ascuţit şi mai sensibil la unele mirosuri. Modul lui de a capta şi a percepe aromele din jur se transformă.

De ce simţul mirosului devine mai ascuţit în sarcină? „Acest fapt se explică printr-o modificare hormonală şi mai ales prin nivelul crescut de hCG la începutul sarcinii. Chiar şi la nivelul nasului se observă o vasodilataţie, ceea ce înseamnă că este mai bine vascularizat“, informează doctissimo.com, în articolul „Cele 10 superputeri ale femeii însărcinate“.

În aceste condiţii, când mirosurile fine sau puternice sunt percepute mai intens decât de obicei, iar noi ne dorim să nu renunţăm la ritualurile de înfrumuseţare, cum alegem totuşi parfumul? Iată câteva criterii:

  • Alege produse cât mai naturale şi elimină din start mirosurile pe care nu le suporţi şi îţi provoacă senzaţie de greaţă.
  • Optează pentru parfumuri uşoare, cu note aerate, fructe sau florale, de calitate (trandafir, bujor, ceai verde, mentă, tei, portocală, mandarină, lavandă, lămâie).
  • Citiţi cu atenţie lista de ingrediente folosite şi mergeţi pe o variantă cât mai „curată“, mai prietenoasă cu pielea, care să nu prezinte riscul unei alergii.
  • În general, apa de parfum este o soluţie mai potrivită pentru perioada sarcinii, mai ales dacă vă ştiţi foarte sensibilă la anumite mirosuri. Pulverizaţi-o discret, la încheieturile mâinilor sau pe păr.

 Parfumul, o alegere foarte personală. Când femeile înstărite merg la marii parfumeuri pentru a li se crea parfumul pe care şi-l doresc, aceştia au nevoie să petreacă timp cu ele, să povestească, să le descopere personalitatea, sensibilitatea. Parfumul este, în esenţa lui, redarea olfactivă a unei emoţii, a unei stări, a unui fragment din viaţă care ne inspiră şi ne dă o stare de bine. Nu renunţaţi în timpul sarcinii să alegeţi aroma care vi se potriveşte cel mai bine şi exprimă starea pe care o aveţi în această perioadă! Este, poate, cel mai potrivit criteriu de alegere a unui parfum în sarcină.

Te-ar putea inspira şi:
Tehnici de relaxare în sarcină
Cărţi de citit în sarcină: pentru graviduţe, dar şi pentru viitorii taţi
Poftele în sarcină, o altfel de abordare