„O variantă la sandviş este lipia vegetală cu humus, castraveți, ardei copt, măsline feliate, felii de avocado, bucățele de brânză sau lipia cu carne, ardei, salată verde, porumb, pastă de măsline“ – scrie Cosmina Niţu, specialistă în diversificarea alimentaţiei bebeluşului şi nutriţia copilului, în articolul Ce îi punem copilului în pacheţelul pentru şcoală: recomandările nutriţionistului.
Citeşte şi: Tartine delicioase pentru mese frugale
Avocado, de exemplu, conţine foarte puţine zaharuri, este bogat în grăsimi bune (grăsimi mononesaturate), proteine, fibre (aproximativ 6-7 g / 100 g avocado), vitamine şi minerale (potasiu, vitaminele A, E). Salata verde, care nu ar trebui să lipsească din nici un sandviş, conţine, printre altele, minerale – fier, calciu, magneziu, potase. Iar castraveţii, la rândul lor bogaţi în elemente nutritive, pe lângă faptul că hidratează (datorită conţinutului crescut de apă) şi au un efect răcoritor, evidenţiază gustul celorlalte ingrediente din sandviş – cum ar fi brânza sau carnea.
Te-ar putea inspira şi: Tipuri de salate pentru pacheţelul de şcoală
Nutriţionistul ne mai sfătuieşte, privind recipientele pentru pacheţelul de şcoală, să alegem cutii haioase, compartimentate. „Este distractiv pentru copii să vadă mâncarea în aceste compartimente drăguțe și ne ajută pe noi, părinții, să le oferim diversitate în pachețel“ – explică specialistul în nutriţie.
Vezi şi: Pachețelul copilului: modele de caserole pentru gustări